Ekstra Bladets Sport Awards: Årets kollaps

Simon Kjær gik forrest i århundredets største skuffelse mod Armenien i Parken

Simon Kjær var godt klar over, at han ikke havde spillet sin bedste landskamp mod Armenien. Eller den næstbedste. Eller.. (Foto: Jens Dresling)
Simon Kjær var godt klar over, at han ikke havde spillet sin bedste landskamp mod Armenien. Eller den næstbedste. Eller.. (Foto: Jens Dresling)

1. Fodboldlandsholdet

Dato: 11. juni

Sted: Parken, København

VM-kvalkamp: Danmark-Armenien 0-4

Det var sådan set bare et lille bump på vejen mod verdensmesterskaberne i Brasilien, der skulle overstås, da upåagtede Armenien kiggede forbi Parken. Og så endte det minsandten med den største blamage af landsholdet i nyere, dansk fodboldhistorie.

Efter 26 sekunders spil øjnede man, hvilken vej det gik, da den tidligere Randers-bomber Yura Movsisyan sørgede for armensk chokstart oven på en forrygende Simon Kjær-assist. Fra da af blev det bare værre og værre.

Blot 14.284 tilskuere var mødt op i Parken, men de larmede som 40.000, når de henholdsvis tiljublede armenierne og buhede af de rød-hvide.

Morten Olsen var nærmest i chok efter kampen. Simon Kjær sagde ikke så meget. Og drømmen om Brasilien forduftede stille og roligt op i nattehimlen.

Se også: Ekstra Bladets Sport Awards: Årets tweet

2. Håndbolddrengene

Dato: 27. januar

Sted: Barcelona

Kamp: Spanien-Danmark 35-19

Tredje gang skulle være lykkes gang for det danske herrelandshold i håndbold efter VM-finalenederlag i 1967 til Tjekkoslovakiet og i 2011 til Frankrig.

På vej mod slutkampen gjorde Wilbeks drenge rent bord med fem sejre i indledende gruppespil og efterfølgende sikre knockoutsejre over Tunesien, Ungarn og Kroatien. Nu skulle den spanske tyr tyres – men det blev den bare slet ikke, da der stod finale på menuen. Danskerne fulgte med til 9-8, inden hele korthuset væltede. 24 minutter senere var spanierne på 29-12.

Danskernes 16-måls nederlag var det største i VM-finalernes historie og hele seks mål større end det hidtil største finalenederlag – der i øvrigt stammede fra VM i 1958. Ikke noget at sige til, at Ulrik Wilbek lige måtte nappe en lur på hotellet efter den blamage.

Se også: Ekstra Bladet Sport Awards: Sportens største følelsesudbrud

3. Davis Cup-holdet

Dato: 27. oktober.

Sted: Helsingborg.

Kamp: Sverige-Danmark 3-2

De danske tennisdrenge havde alle muligheder for at revanchere det bitre 1995-nederlag til tennis-storebroderen fra Sverige, da Kenneth Carlsens tropper allerede på førstedagen af nabobraget bragte sig på 2-0.

I doublen var danskerne chanceløse, men alligevel resterede der to matchbolde i søndagens to afsluttende singler. Sækken blev dog aldrig snøret til, da svensken lå dernede.

Først tabte Wimbledon-helten Frederik Løchte Nielsen med 9-7 i femte sæt til Markus Eriksson, og så snublede Martin Pedersen afslutningsvis i sin kamp. Tilmed mod en blot 17-årig yndling ved navn Ymer. Ak ja.

Se også: Ekstra Bladet Sport Awards: Årets dommerfadæse

0 kommentarer
Vis kommentarer