Zidanes søn vælger Frankrig

Zinedine Zidanes 18-årige søn Enzo Fernandez Zidane er blevet udtaget til Frankrigs U/19-landshold og har altså foreløbig fravalgt Spanien og Algeriet

Zinedine Zidanes søn Enzo stiller op for Frankrig (Foto: AP)
Zinedine Zidanes søn Enzo stiller op for Frankrig (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Zinedine Zidane er én af tidernes bedste fodboldspillere, og hans evner med den lille runde er gået i arv til hans ældste søn Enzo Fernandez Zidane, der spiller for Real Madrids reservehold.

18-årige Enzo Fernandez Zidane er født i Frankrig, men flyttede med far Zidane og mor Veronique Fernandez til Madrid i 2001, da den franske superstjerne begyndte at spille for Real Madrid. Her har unge Zidane nu spillet i ti år, og han kan derfor spille landsholdsfodbold for både Spanien, Frankrig og bedsteforældrenes fødeland Algeriet.

Nu har han imidlertid truffet sit første valg. Han har sagt ja tak til en træningssamling i Clairefontaine med det franske U/19-landshold, men kan stadig nå at skifte landshold, indtil han har spillet en gældende a-landskamp for én af nationerne.

- Spilleren har valgt at bære den blå dragt. Han har fortsat muligheden for at ombestemme sig, men hans ønske nu er at spille for det franske landshold, siger det franske fodboldforbunds sportsdirektør Willy Sagnol.

Zinedine Zidanes søn spiller i Real Madrid med navnet Fernandez på ryggen for, så vist muligt, at undgå sammenlignerne den berømte far, der nåede at spille 108 landskampe og score 31 mål for Frankrig.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind