DBU-formand erkender dumheder i bonus-sag

DBU's formand erkender, at forbundet skulle have ageret anderledes i sagen om pensionsordning til Allan Hansen

Jesper Møller (Foto: Michael Hansen)
Jesper Møller (Foto: Michael Hansen)

Dansk Boldspil-Unions (DBU) nuværende formand, Jesper Møller, erkender, at forbundet begik en fejl ved at omgå reglerne i forbindelse med en pensionsordning til den tidligere formand Allan Hansen.

Det sker efter kritik fra kulturminister Marianne Jelved (R) i Politiken.

- Når man ser på den her situation, er der nok nogle ting, vi skulle have gjort anderledes, og det har vi også erkendt. Vi kan ikke spole filmen tilbage, så nu må vi se frem og så lade være med at begå de samme dumheder en gang til, siger Jesper Møller til dr.dk.

Han erkender, at DBU burde have spurgt repræsentantskabet til råds, inden man valgte at tildele den afgående formand Allan Hansen 1,5 millioner kroner i pension.

Han peger på, at større åbenhed og bedre kommunikation skal medvirke til at undgå lignende sager fremadrettet.

Marianne Jelveds kritik kom efter Politikens afsløring af, at fodboldforbundets medlemsvalgte ledelse ignorerede generalsekretærens advarsel mod at tildele den afgående formand Allan Hansen 1,5 millioner kroner i pension med 12 års tilbagevirkende kraft.

- Det kan undre, at bestyrelsen, som har ansvaret for at forvalte medlemmernes interesser og økonomi, går uden om repræsentantskabet i den her sag. Det må kalde på selvransagelse hos DBU's bestyrelse og øverste ledelse, lød Marianne Jelveds kritik.

0 kommentarer
Vis kommentarer