Morten Olsen: Derfor er Ajax-stjerne ikke på landsholdet

Den danske landstræner erkender, at han ikke mener, Lasse Schöne passer til landsholdet, da han er for langsom til kanten

Lasse Schöne er i modsætning til Viktor Fischer og Christian Eriksen ikke inde i landsholdsvarmen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Lasse Schöne er i modsætning til Viktor Fischer og Christian Eriksen ikke inde i landsholdsvarmen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Lasse Schöne har en flot sæson i Ajax, hvor det bliver til fast spilletid og han anses som en af de bærende kræfter på Frank De Boers mandskab. Det til trods så er han ikke i spil til det danske landshold, hvor han senest spillede mod Georgien i sommer. Det skyldes, at landstræner Morten Olsen hellere vil bruge andre typer.

Se også: Lasse Schöne stråler igen i ny Ajax-triumf

- Han gør det godt i Ajax denne sæson, men da jeg ikke har udtaget ham til landsholdet siden sidste sommer, betyder det for ham, at jeg foretrækker en anden type spiller. Lasse spiller på kanten for Ajax, og der vil vi gerne have speed. Jeg vil ikke have for mange af den samme type spillere derude, siger Morten Olsen til De Telegraaf.

Se også: Hollandsk legende: Drop Ajax-danskerne

Lasse Schöne kan altså godt droppe de helt store drømme om, at han en dag bliver en fast bestanddel af Morten Olsens landshold. Til gengæld er han glad i Ajax, hvor han føler sig helt hjemme.

Se også: Lasse Schöne sender Ajax i pokalfinalen

- Ajax’ spillestil passer som fod i hose for mig. Jeg elsker fodbold og boldbesiddelse, og det gør vi til det ekstreme. Jeg ved, at jeg ikke har kvaliteten til at spille for en topklub i Bundesligaen eller Premier League. Jeg har brug for et sted, hvor jeg har det godt, siger Lasse Schöne til De Telegraaf.

Se også: Schöne og Ajax smider point mod oprykker

Schöne har kontraktudløb i Ajax om et år, og han håber at skrive under på en ny kontrakt. Men først når de sidste kampe er overstået, og et muligt mesterskab er hentet.

0 kommentarer
Vis kommentarer