Se listen: Danmark kan blive EM-vært

19 lande har søgt om at blive blandt de 13 lande, der skal være med til at afvikle fodboldens EM i 2020

Det danske landshold jubler i Parken, der er hjemmebane for nationalmandskabet. I 2020 kan arenaen måske også danne rammen om kampe ved EM-slutrunden. (Foto: Lars Poulsen)
Det danske landshold jubler i Parken, der er hjemmebane for nationalmandskabet. I 2020 kan arenaen måske også danne rammen om kampe ved EM-slutrunden. (Foto: Lars Poulsen)

Fredag var der deadline for ansøgninger til at blive blandt værterne ved fodboldens EM i 2020. 13 lande skal dele begivenheden, og det europæiske fodboldforbund, Uefa, har modtaget 19 ansøgninger. Heriblandt fra Danmark.

- Vi er ekstremt glade for at have fået så mange ansøgninger. 60-års-jubilæet for turneringen vil blive historisk med kampe spredt ud over Europa, siger UEFAs præsident, Michel Platini.

- Ved at sprede det ud over kontinentet vil endnu flere fans fra flere lande få mulighed for at blive en del af det magiske event.

Se også: Morten Olsen lægger op til hård målmandsduel

12 af de 13 værtslande vil blive vært for en såkaldt standardpakke, der tæller opgør i de indledende runder samt de første knald eller fald-kampe; 1/8-finaler og kvartfinaler.

Et 13. land blive vært for både semifinaler samt finalen. UEFA meddeler lørdag, at kun München i Tyskland og London i England er i spil til den afsluttende rolle.

De 17 kandidater til turneringens første del er Aserbajdsjan, Hviderusland, Belgien, Bulgarien, Danmark, Makedonien, Ungarn, Israel, Italien, Holland, Irland, Rumænien, Rusland, Skotland, Spanien, Sverige og Wales.

Se også: Sådan DBU! Billigere at gå til landskamp

I september sidste år var 32 lande i spil til at dele værtsskabet, men siden har blandt andre Polen, Schweiz, Tyrkiet, Tjekkiet og Frankrig trukket sig.

Uefa vil den 19. september offentliggøre, hvilke 13 lande der skal agere vært for EM-slutrunden om seks år.

0 kommentarer
Vis kommentarer