Annonce:
Annonce:

’Generalen’ Kresten Bjerre er død

En rigtig vindertype, der altid gik forrest både til træning og i kamp. Det kom han langt på i sin karriere, siger Benny Nielsen

Kresten Bjerre, der her scorer i en landskamp mod Sverige i 1967, er død af sin kræftsygsom, 67 år gammel (Foto: Erik Gleie)
Kresten Bjerre, der her scorer i en landskamp mod Sverige i 1967, er død af sin kræftsygsom, 67 år gammel (Foto: Erik Gleie)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Den tidligere anfører for det danske fodboldlandshold, Kresten Bjerre, døde i nat af sin kræftsygdom, skriver politiken.dk.

’Generalen’, som Knud Lundberg døbte ham, spillede 22 landskampe, var anfører i de 12 og scorede 12 mål, heraf syv gange på lige så mange straffespark.

Men han havde spillet mange flere, hvis han ikke i 1973 havde valgt et belgisk statsborgerskab, som forhindrede ham i at fortsætte i rødt og hvidt, forklarer Benny Nielsen, der som holdkammerat med Bjerre blev mester for Racing White i 1975.

- Dengang måtte der kun være tre udlændinge på klubholdene, og da Kresten havde spillet fem år i Belgien, kunne han få statsborgerskab.

Benny Nielsen fik nyheden, da han var på vej hjem fra Richard Møller Nielsens bisættelse i Odense.

- Kresten var en fighter og en typisk anfører, beskriver han Bjerre, der også blev en personlig ven i Belgien, hvor han var anfører fra 1970-1978.

- Han levede og åndede for fodbolden og selvtrænede i ferierne. En rigtig vindertype, der altid gik forrest både til træning og i kamp. Det kom han langt på i sin karriere, siger Benny Nielsen til Ekstra Bladet.

Kresten Bjerre vendte hjem til Danmark og blev træner i divisionsklubberne Holbæk, Køge, Herfølge og AB, før han frem til sin pension blev inspektør i Valby Idrætspark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: