De kan spænde ben for Danmark

Ekstra Bladet peger på tre profiler, som kan gøre livet surt for Danmark i EM-kvalen

Henrikh Mkhitaryanvil forsøge at gøre livet surt for det danske landshold. (Foto: Jens Dresling)
Henrikh Mkhitaryanvil forsøge at gøre livet surt for det danske landshold. (Foto: Jens Dresling)

Selvom Danmark havnede i en EM-kvalgruppe med kun fem hold, så kan det blive hårdt arbejde for Morten Olsen at sikre direkte kvalifikation i sin sidste store opgave som dansk landstræner.

Olsen vil med garanti gerne undgå den tredjeplads, der vil sende landsholdet ud i to playoffkampe om EM-billetterne til Frankrig, men hvis det skal ske, så kræver det blandt andet, at hjemmebanen i Parken igen bliver det fort, nationalarenaen har været tidligere.

I VM-kvalen gik det helt galt i hjemmekampen mod undertippede Armenien, som vandt med hele 4-0.

Og armenerne råder over en af de profiler, der for alvor kan gøre ondt på Danmark.

Dortmund-stjernen Henrikh Mkhitaryan gjorde ondt på Danmark i København i EM-kvalen, og den teknisk stærke og yderst målfarlige midtbanespiller er kun blevet stærkere af at samle erfaring i Bundesligaen.

Ham skal Danmark passe bedre på næste gang, hvis den rød-hvide revanche skal blive en realitet.

Også Serbien kan blive et giftigt bekendtskab for Danmark, og ligner sammen med Portugal den største udfordrer til de pladser, som giver direkte adgang.

Serberne råder over adskillige profiler fra Premier League med navne som Aleksandar Kolarov, Branislav Ivanovic og Nemanja Mati?.

Særligt den sidstnævne midtbanespiller, der allerede har erobret en startplads i Chelsea, ligner en spiller, som kan gøre livet surt for de danske midtbanespillere i København og Beograd.

Portugal ligner på forhånd gruppens favorit, og her er Cristiano Ronaldo naturligvis vanskelig at komme udenom.

Sidste gang Real Madrid-stjernen var i Parken sparkede han en frispark op i hjørnet, og til daglig lufter verdens bedste fodboldspiller talenterne med stor succes i La Liga.

Han bliver Danmarks største udfordring på vejen til Frankrig.

0 kommentarer
Vis kommentarer