'Kan gå hele vejen': Derfor er Cornelius så god

Landsholdets nye bomber kan gå hele vejen, mener landsholdets angrebstræner Ebbe Sand

Derfor er Andreas Cornelius så god (Foto: Lars Poulsen)
Derfor er Andreas Cornelius så god (Foto: Lars Poulsen)

Nicklas Bendtner!

Hvem tænker lige nu på ham?

I snart syv år har Bendtner været førsteangriberen på landsholdet. Men nu er det ikke længere bare en selvfølge, han skal spille, når han har overstået tænkepausen og fundet sig en klub, hvor han kommer til at spille fodbold igen. For siden Andreas Cornelius scorede mod Tjekkiet i fredags, er han trådt et par niveauer op på den internationale rangstige.

Han er Danmarks nye VM-håb. Ham, der skal skabe et godt grundlag for en sejr i aften mod Bulgarien.Andreas Cornelius har bekræftet, hvad vi har set de seneste otte måneder: Han er en talentfuld angriber, der er i gang med en udvikling uden umiddelbar endestation.

Mental stærk
Han er Danmarks nye stjerne, der har formået at modstå presset og leve op til et enormt forventningspres. Landsholdets angrebstræner, Ebbe Sand, er dybt imponeret af Corners udvikling, men fremhæver specielt hans mentale styrke:

– Det mentale spiller en meget stor rolle i topfodbold. Et er at poppe op over night, som det skete med Cornelius. Det er endnu sværere at tage et spring, når du er på alles læber og skal præstere ud fra et helt andet forventningspres. Det spring har han taget, og presset har han modstået.

– Det har han også bevist i FCK, som er en storklub, hvor man ikke får mange chancer, hvis man ikke straks præsterer, siger Ebbe Sand.

Se mere:

Se også: Bulgarsk stjerne: Danmark var heldige

Landsholdets tidligere målscorer vil godt erkende, at han på en gang er imponeret og overrasket over Cornelius’ udvikling.

– Det, der kendetegner ham, er, at han er meget ærgerrig. Han stiller sig ikke tilfreds med, hvad han har opnået. I betragtning af, at han kun er 20 år, så er han nået meget langt.

– Hvis han fortsætter i samme spor, får han en fin karriere i udlandet. Han har i hvert fald potentiale til en karriere på internationalt topniveau, spår Ebbe Sand.

Lytter og lærer
Men han tænder samtidig advarselslampen, fordi der stadig er meget, som Andreas Cornelius skal arbejde med, hvis løftestangen skal være en stor karriere i en udenlandsk topklub.

– Han har kompetencerne, han vil lytte og lære. Men han skal være endnu bedre i boksen, stærkere i duellerne og arbejde med både førsteberøringen og timingen.

– Til gengæld er det meget glædeligt at se så fysisk stærk en angriber. Dem ser vi ikke så mange af i international topfodbold.

Læs også:

Se også: Agger: Vi kan ikke køre hen over Bulgarien

– Han har både modet, teknikken og er dygtig til at vende med bolden og komme hurtigt op i tempo. Og så er han holdspiller med et højt bundniveau Det er enenorm styrke på dage, hvor tingene ikke lykkes. Så ved man, at han altid arbejder stenhårdt, fastslår Ebbe Sand.

Hurtigere modne
Landsholdets angrebstræner slog selv først til som 25-årig og skabte sig en karriere i Schalke 04. Lige netop pådet felt, tror Ebbe Sand, at Cornelius kan høste mange frugter.

– Cornelius har været gennem en helt anden skoling i forhold til mig. Han er bedre uddannet, har haft en højere træningsintensitet og er vant til stor træningsmængde. Derfor er han også hurtigere blevet klar til topfodbold. Her tror jeg også, at hele den røde tråd skinner igennem, når vi taler udvikling af de unge talenter i dag. De er bare hurtigere modne og klar til topfodbold, påpeger Ebbe Sand.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Sport