Danmark lammetævede tjekkerne

Olsens triumf: Et dansk landshold med kniven for struben holdt liv i VM-håbet med vidunderlig 3-0-sejr over Tjekkiet

OLOMOUC (ekstrabladet.dk): Hold da fest for en dejlig og tiltrængt sejr!

Efter den deprimerende serie på otte landskampe uden fuld gevinst genrejste det danske fodboldlandshold sig med en skæppeskøn 3-0-sejr over Tjekkiet - en sejr, som sparker nyt og helt nødvendigt liv i forhåbningerne om at nå VM-slutrunden i Brasilien.

Sejren må betegnes som en vaskeægte triumf for Morten Olsen og hans spillere, der har nægtet at give køb på troen på egne evner - på trods af det, der med en pæn omskrivning må kaldes massiv skepsis fra omgivelserne.

Morten Olsen hev en velvoksen kanin op af hatten, da han højst uventet droppede veteranen og yndlingsspilleren Dennis Rommedahl til fordel for FCK’s Nicolai Jørgensen. Og Jørgensen fyldte godt i landskabet fra første fløjt.

Læs også:

Danmark har fået en ny bomber

Til gengæld var spillet længe ikke nogen fryd for øjet i den tjekkiske forårskulde.

Om det var frosten eller kampens betydning, skal være usagt, men de første 45 minutter blev en særdeles rodet affære med mange boldtab fra de danske fødder.

Det var dog Danmark, som kom frem til de første afslutninger, men hverken Andreas Cornelius eller Nicolai Stokholm fik ordentligt træf på deres afslutninger. I stedet tvang Vladimir Darida og David Lafata Stephan Andersen til to fine redninger. Men de tjekkiske chancer var undtagelserne.

For mens Simon Poulsen igen demonstrerede, at venstreback-positionen er og bliver et smertensbarn, så var Simon Kjær og Daniel Agger konsekvente i alt, hvad de foretog sig.

Læs også:

Kæmpesejr til Bulgarien

På midten var Niki Zimling indledningsvis lidt hektisk i boldomgangen , mens Nicolai Stokholm til gengæld var bundsolid, og Christian Eriksen støt, men roligt spillede sig varm. Bedst demonstreret med den fremragende afslutning fra distancen kort før pausen, der tvang Petr Cech ud i fuld længde.

Mens indledningen på første halvleg havde været tøvende, så kom danskerne blæsende ud fra anden halvlegs begyndelse. Først afsluttede Christian Eriksen over mål, inden en hårdt arbejdende Cornelius sendte et skud snert forbi det tjekkiske mål.

Men efter 57 minutter kom den så, den forløsende danske scoring.

Zimling kiksede en afslutning fra kanten af feltet. Herfra røg bolden via Nicolai Jørgensen hen til Andreas Cornelius, som smukt og uimodståeligt hamrede bolden op i det korte hjørne.

Den herlige scoring sprøjtede masser af vitaminer ind i det udskældte danske landshold. Og selv om Tjekkiet sendte stjernen Tomas Rosicky, som noget uventet var startet på bænken, i spil, fortsatte den danske dominans.

Læs også:

Norsk kæmpeflop i VM-kval'en

Michael Krohn-Dehli tvang Cech til en redning, inden Simon Kjær kronede en af karrierens allerbedste landskampe med målet til 2-0, da han steg højt til vejrs, og snittede Eriksens hjørnespark over i det lange hjørne.

Kort efter smed Olsen så den vragede Dennis Rommedahl i spil i stedet for Nicolai Jørgensen.

På det tidspunkt var gyseren dog afgjort i dansk favør, og med muligheder til blandt andre en stadigt stærkere spillende Christian Eriksen blev kampens afslutning ret beset kun et spørgsmål om sejrens størrelse til Olsens tropper, der pludselig udstrålede al den styrke og vitalitet, der har været en mangelvare siden EM.

Og som en smuk rosin i pølseenden sluttede Niki Zimling festforestillingen af med at hamre et skud fra distancen forbi Petr Cech, der blot kunne flagre hjælpeløst i luften.

Nu gælder det Bulgarien på tirsdag i Parken. Og henter Danmark tre point her, så er Brasilien pludselig rykket meget, meget nærmere. Så mon ikke, der kommer gang i billetsalget til kampen mod bulgarerne?

For nu er altså blevet sjovt at være en del af fodbold-Danmark igen.

[[[[[[[[[[[

Dagens kampe i Gruppe B:

Bulgarien-Malta 6-0 (2-0).
1-0 Aleksandar Tonev (6. minut). 2-0 Aleksandar Tonev (38. minut). 3-0 Ivelin Popov (47. minut). 4-0 Emil Gargorov (55. minut). 5-0 Aleksandar Tonev (58. minut). 6-0 Ivan Ivanov (78. minut).

Tjekkiet-Danmark 0-3 (0-0)
0-1 Andreas Cornelius (57. minut). 0-2 Simon Kjær (67. minut). 0-3 Niki Zimling (82. minut).

De næste kampe, på tirsdag:
Armenien-Tjekkiet
Malta-Italien
Danmark-Bulgarien

]]]]]]]]]]]