Alkohol-ekspert: Bendtner har kørt i en stor brandert

Med en promille på 1,75 kan man ikke være i tvivl om, hvorvidt man kan køre bil, fastslår alkoholforsker

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Nicklas Bendtner har befundet sig i en så stor brandert, at han burde have været klar over, at han ikke skulle sætte sig bag rattet i sin bil.

Tirsdag er det kommet frem, at Juventus-angriberen havde en promille på 1,75, da han natten mellem lørdag og søndag med alkohol i blodet kørte mod kørselsretningen ved Gammel Strand i København.

- Vi er oppe i rigtig mange genstande, for han er en stor knægt, siger alkoholforsker og professor Morten Grønbæk fra Statens Institut for Folkesundhed.

Se også:

Se også: Bendtner-advokat: Godt promillen var under 2,0

Nøjagtig hvor meget, den 25-årige fodboldspiller havde drukket, er svært at anslå, da det afhænger af over hvor lang en tidsperiode, han har drukket. Og om Bendtner har indtaget mad samtidig.

Men branderten har under ingen omstændigheder været mild, som Nicklas Bendtner selv har hævdet på Twitter.

- Det er ikke en mild brandert. Det er rigtig meget.

- Det er en meget stor brandert. Så man kan ikke være i tvivl om, hvorvidt man skulle sætte sig bag rattet.

Se mere:

Nicklas Bendtner godt i gang med at bygge sin promille op lørdag aften. (Privatfoto) Italiensk fodbold - 5. mar. 2013 - kl. 11:30 Anklageskrift afslører: Så høj var Bendtners promille

- Tværtimod er det så meget, at man måske ikke kan finde op og ned på et rat. Det er alt for meget. Vi taler rigtig mange genstande for at komme op på den promille, fastslår Morten Grønbæk.

Alkoholforskeren drager en sammenligning til den tidligere formand for De Konservative, Hans Engell, der i 1997 kørte ind i en betonklods på Helsingørmotorvejen med alkohol i blodet.

- Hans Engell havde en promille på 1,37, og han havde drukket svinemeget. Det her er meget mere. Det er meget mere end en lille brandert, fastslår Morten Grønbæk.

Så det var godt, at politiet fik stoppet ham?

- Ja, det er meget farligt og hasarderet at køre rundt med så høj en promille.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere