Olsen slår fast: Bendtner er droppet til VM-skæbnekampe

Nicklas Bendtner kommer ikke med i truppen mod Tjekkiet og Bulgarien

(Jens Dresling)
(Jens Dresling)

Nicklas Bendtner kan godt glemme det.

Den 25-årige angriber kommer ikke med i landsholdstruppen til kampene mod Tjekkiet og Bulgarien.

Og det er uanset om han i løbet af de næste par uger bliver klar og når at få bare en smule spilletid for Juventus før de afgørende VM-kvalifi-kationskampe.

- Nicklas Bendtner bliver ikke involveret i de to kampe.

- Det er slet ikke realistisk. Han er blevet opereret og har ikke spillet kampe i flere måneder, siger Morten Olsen til Ekstra Bladet.

Læs mere:

Se også: Ny træner vil udfordre DBU's spillestil

Faktisk traf landstræneren allerede sin beslutning, da Nicklas Bendtner røg under kniven 17. december. Her blev han opereret i London for den lyskeskade, han pådrog sig i en pokalkamp for Juventus 12. december.

Derved falder landstrænerens melding godt i tråd med det, han tidligere har sagt om Nicklas Bendtner. For Morten Olsen har altid lagt vægt på, at der er stor forskel på Nicklas Bendtner i kampform, og når han er ude af form, som tilfældet var i testkampen tilbage i august mod Slovakiet.

Efter den testlandskamp slog Olsen fast, at Bendtner ikke var i form til landsholdsfodbold.

Det vil han heller ikke være til de to afgørende kvalkampe i slutningen af marts.

For Bendtner kan - uanset hvor godt genoptræningen forløber - slet ikke nå at ramme et international niveau.

Se mere:

Se også: U21-keeper håber på Thorup-succes

For situationen i Juventus er rent faktisk endnu værre for Bendtner, siden han blev skadet. Han står ikke længere som fjerdevalg på hitlisten hos Antonio Conte, der benyttede transfervinduet til at hente rutinerede Nicolas Anelka på en lejeaftale.

Nicklas Bendtner forsøger at bevare optimismen udadtil.

For blot et par dage siden var meldingen på det sociale medie Twitter: - Jeg gør mit bedste for at vende tilbage hurtigst muligt, lød det fra Bendtner, der ellers via sin agent, Tom Brooks, havde signaleret, at målet var de to kommende landskampe. Men det behøver den 25-årige angriber ikke anstrenge sig for at nå.

Mens Morten Olsen har afskåret Nicklas Bendtner fra de to landskampe, er det ikke afgjort, hvem der skal afløse karantæneramte William Kvist i 6' er-positionen på den defensive midtbane.

Landstræneren har valgt at fokusere på de kommende to weekender, før han træffer sit valg. For 12. marts skal han udtage sin trup til de to kampe.

- Er Christian Poulsen stadig en mulighed til pladsen?

- Jeg vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere navne. Nu ser vi de næste runder, hvad der sker for vores spillere. Så må vi derefter træffe vores beslutning, siger landstræneren, der også kan træffe det logiske valg at lade Nicolai Stokholm spille den defensive plads mod Tjekkiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere