DBU overrasker: Her er Wieghorsts afløser

Ny U21-landstræner bliver Esbjergs superligatræner Jess Thorup

Jess Thorup med DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen bag sig ved dagens pressemøde. (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup med DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen bag sig ved dagens pressemøde. (Foto: Lars Poulsen)

Det blev ikke U19-landstræner Thomas Frank.

Heller ikke tidligere assistent i FCK og Wolverhampton, Johan Lange - eller landskampsrekordholder Jon Dahl Tomasson, som der var gættet på.

I stedet kunne Dansk Boldspil-Union torsdag formiddag præsentere Jess Thorup som ny U21-landstræner.

Thorup overtager posten fra Morten Wieghorst og fratræder dermed samtidig sin stilling som cheftræner i superligaklubben Esbjerg fB.

Læs også:

Se også: Wieghorst kostede 10 mio. kr.

- Jeg fik i januar en henvendelse fra først DBU’s elitechef, John Helt, og dernæst generalsekretær Jim Stjerne Hansen, om jeg kunne tænke mig at blive landstræner i DBU. Da jeg siden fik at vide, at der var tale om posten som U21-landsholdstræner, blev jeg dels meget beæret og dels meget interesseret.

- At blive betroet at arbejde med de største talenter i dansk fodbold og have tæt forbindelse til både A-landsholdets trænerteam og de øvrige ungdomslandstrænere i en organisation, der vil stå for den ypperste talentudvikling i international fodbold, er en kæmpeudfordring for mig, siger Jess Thorup, der fylder 43 år i dag, til Esbjerg fB's hjemmeside.

Læs også:

Se også: Esbjerg leder efter Thorups afløser

Aftalen med DBU træder i kraft til sommer, og afløseren for Thorup i den vestjyske superligaklub er endnu ikke fundet, oplyser EfB.

U21-landsholdet missede i oktober chancen for at komme med til EM, da man over to kampe tabte samlet til Spanien. I foråret spilles tre testkampe mod Frankrig, Norge og en endnu ukendt modstander.

Første turneringskamp er i Tallinn mod Estland 9. juni. Ni dage forinden er Thorup tiltrådt, og kontrakten løber til 30. juni 2015.

Den kamp har Morten Wieghorst efter aftale med DBU stadig ansvaret for. Thorup er dog med omkring holdet, oplyser fodboldforbundet.

[[[[

Jess Thorup

Thorup debuterede på højeste niveau for OB i 1989, inden han rejste til Tyskland og KFC Uerdingen og videre til FC Tirol Inssbruck.

Han vendte hjem til Danmark og spillede syv sæsoner i Esbjerg fB, hvor han nåede 240 kampe og scorede 71 mål.

Den aktive karriere sluttede under Ståle Solbakken en enkelt sæson i norske Ham-Kam.

Thorup vandt det danske mesterskab med OB i '89 samt to pokaltitler med fynboerne i '91 og '93.

Han var blandt andet med på det mandskab, der sensationelt besejrede Real Madrid i efteråret 1994.

Han tiltrådte straks efter sin aktive karriere som assistenttræner i Esbjerg i 2006, indtil han overtog cheftrænerstillingen fra Ove Pedersen i marts 2011.

Jess Thorup har parallelt med sin fodboldkarriere uddannet sig som revisor og statsautoriseret ejendomsmægler, ligesom han i 2010 blev indehaver af den højeste danske (DBU) og europæiske (UEFA) træneruddannelse, Pro-license.

Kilde: DBU

]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere