Nigeriansk guldtræner siger op i protest

Stephen Keshi siger, at han har opsagt sin stilling som landstræner for de nykårede afrikanske mestre Nigeria

Så glad var Stephen Keshi efter finalen. (Foto: AP)
Så glad var Stephen Keshi efter finalen. (Foto: AP)

Mindre end et døgn efter at han var manden bag Nigerias sejr ved Africa Cup of Nations, har landstræner Stephen Keshi overrakt det nigerianske fodboldforbund sin opsigelse.

Uoverensstemmelser med forbundet i Abuja skulle være årsagen til det pludselige afsked. Blandt andet skal Keshi undervejs i turneringen have været rasende over, at nigerianske ledere havde booket hjemrejse umiddelbart efter kvartfinalen mod Elfenbenskysten.

- Jeg gav fodboldforbundet min opsigelse lige efter finalen, men jeg har ikke hørt fra dem, siger Stephen Keshi ifølge nyhedsbureauet AFP til tv-stationen SABC.

Før semifinalen mod Mali antydede han på en pressekonference, at han var klar til at trække stikket.

- Hvis de ikke er tilfredse derhjemme med det, jeg laver, tja, man kan ikke tvinge nogen til at kunne lide én, sagde Stephen Keshi og gjorde det klart, at han ville pakke sine sager, hvis han var uønsket.

Se også: Ekstase i Nigeria: Slog overraskelsen i finalen

Søndag aften vandt nigerianerne de afrikanske mesterskaber, den største fodboldtriumf siden OL-guldmedaljerne i 1996, og i minutterne efter kampen talte Keshi om, at han drømte om at skabe en ny storhedstid i det fodboldgale land.

- Denne sejr er først og fremmest til mit land. Da jeg fik jobbet for halvandet år siden, var det min drøm at gøre alle nigerianere glade og at skabe et stort landshold. Vi er der ikke endnu, men vi er på vej, sagde Stephen Keshi efter sejren.

Nu er det efter alt at dømme en anden træner, der må gøre arbejdet færdigt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere