Dømt matchfixer træner finalehold

Burkina Faso er de afrikanske mesterskabers sensationshold, der søndag møder Nigeria i finalen. Landet har dog en yderst kontroversiel landstræner

Burkina Fasos belgiske træner Paul Put nægter sig skyldig i at have begået matchfixing. (Foto: AP/Rebecca Blackwell)
Burkina Fasos belgiske træner Paul Put nægter sig skyldig i at have begået matchfixing. (Foto: AP/Rebecca Blackwell)

Burkina Faso leverede en forbilledlig indsats i semifinalen mod Ghana og havde chancer til at slå favoritterne i ordinær spilletid.

Angriberen Aristide Bancé, der har haft et mareridt af en sæson i tyske Augsburg uden ligamål, strålede i kampen og havde frækheden til at lave en 'Panenka' i straffesparkskonkurrencen.

Men måske er det mest bemærkelsesværdige navn hos Burkina Faso den belgiske træner Paul Put.

Læs også:

Se også: Afrikansk stjerne alligevel finaleklar

Put fik i 2008 tre års karantæne fra belgisk fodbold, da han blev dømt for at have fikset to kampe som cheftræner for Lierse, der var i kløerne på den kinesiske forretningsmand og matchfixer Ye Zheyun.

- Jeg accepterede karantænen, fordi FIFA sagde, at jeg kunne arbejde, så jeg lavede ingen ballade i Belgien, sagde Paul Put tidligere på ugen til avisen The Guardian som forklaring på, at han ikke appellerede dommen i 2008.

Læs også:

Se også: Dommer suspenderet for at dømme for dårligt

Put siger, at han er uskyldig og en syndebuk i den belgiske sag.

- Hvis de peger på dig og siger, du er den eneste, så er det hårdt. Jeg har fightet, fightet og arbejdet og arbejdet dag og nat, og nu har jeg i det mindste denne glæde, sagde Put før semifinalen mod Ghana.

Læs flere fodboldhistorier på tipsbladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere