Gordon Banks sælger VM-medalje

FODBOLD: Den tidligere engelske landsholdsmålmand sælger ud af klenodierne på en Christie´s auktion til fordel for sine børn

Den tidligere engelske landsholdsmålmand, Gordon Banks, har besluttet at sælge sin VM-guldmedalje fra 1966 på en Christie´s auktion fredag.

Medaljen blev i sin tid overrakt af den engelske dronning, da England slog Vesttyskland i VM-finalen på Wembley. Klenodiet forventes at indbringe mellem 70.000 og 90.000 pund.

- Det bliver en sørgelig dag. Det var det største øjeblik i mit liv, da dronningen gav mig den medalje, fortæller Gordon Banks.

- Men jeg har tre børn, og jeg kan ikke dele medaljen mellem dem, så vi har besluttet at sælge den.

VM-medaljen bliver solgt sammen med en række andre klenodier fra målvogterens karriere - blandt andet to kasketter fra VM-finalerne i 1966 og 1970.

Også den trøje, Banks byttede med den vesttyske målmand, Hans Tilkowski, i 1966, kommer på auktion. Hele samlingen forventes at indbringe over 100.000 pund.

I september indbragte en landsholdstrøje båret af den tidligere engelske angriber, Geoff Hurst, i 1966-finalen hele 91.750 pund.

Gordon Banks, som holdt buret rent for England i 35 kampe ud af 73, stoppede karrieren efter at have mistet synet på det ene øje i en bilulykke.