Blatter vil lægge VM i Qatar op til jul

Sepp Blatter har lagt sig fast på, at VM i 2022 skal afvikles i november og december.

Sepp Blatter og FIFA har noget af en opgave med at finde et egnet tidspunkt til afviklingen af VM i 2022. (Foto: AP/Franklin Reyes)
Sepp Blatter og FIFA har noget af en opgave med at finde et egnet tidspunkt til afviklingen af VM i 2022. (Foto: AP/Franklin Reyes)

VM i fodbold i 2022 kan ende med at blive afviklet lige op til jul.

Præsidenten for det internationale fodboldforbund (FIFA), Sepp Blatter, bekræftede fredag, at han foretrækker, at slutrunden i Qatar bliver afviklet i november og december.

- Vi er i den indledende fase med at sørge for, at det bliver ved vintertid. Det kan kun foregå i november og december, ikke i januar og februar, siger Sepp Blatter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Se også: Vinter-VM 2022 kan blive en realitet

Hvis VM 2022 skulle afvikles i januar-februar, ville det kollidere med det års vinter-OL.

Til gengæld skal Sepp Blatter ikke regne med at høste applaus fra de stærke fodboldklubber i Europa, for i november-december kører både Champions League og de nationale ligaer for fuldt tryk.

Der har været blæst omkring den kommende slutrunde i Qatar, siden oliestaten for tre år siden blev tildelt værtskabet for slutrunden.

Se også: Hvor mange flere skal dø på grund af fodbold-VM

Med sommertemperaturer på over 40 grader stod det hurtigt klart, at det næppe ville være særligt smart at afholde VM i Qatar i sommerperioden, som det ellers plejer at ske i andre lande.

Ganske vist har VM-arrangørerne lovet at sørge for aircondition og tålelige temperaturer på de forskellige VM-stadions.

Men den generelle varme i landet som gene for de mange tilrejsende fans kan arrangørerne ikke gøre meget ved, og det har været medvirkende til fortsat modstand mod Qatar som værtsland.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere