DBU har kun forhandlet med Olsen

Den afgående generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, forhandlede kun med Morten Olsen om landstrænerjobbet

Lars Berendt, Morten Olsen og Jim Stjerne Hansen på dagens pressemøde, hvor forlængelsen af Morten Olsen blev præsenteret. (Foto: Jonas Olofson)
Lars Berendt, Morten Olsen og Jim Stjerne Hansen på dagens pressemøde, hvor forlængelsen af Morten Olsen blev præsenteret. (Foto: Jonas Olofson)

Morten Olsen er - i sin nuværende forfatning - den bedste fodboldlandstræner for Danmark.

Det mener den afgående generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jim Stjerne Hansen, der som sin sidste store gerning i DBU har stået for at få afklaret landstrænerspørgsmålet.

- Jeg har ikke ført direkte forhandlinger med andre trænere. Jeg har talt med agenter, kolleger og trænere fra ind- og udland, men det var det. Direkte samtaler med andre fandt ikke sted. Så langt nåede jeg ikke denne gang.

- Jeg ønskede først en klarhed over muligheden for at forlænge med Morten, men jeg har brugt mange timer på at finde ud, hvilke muligheder der kunne være, hvis Morten ikke ville fortsætte, siger Jim Stjerne Hansen.

Se også: Olsen sagde nej tak til Holland og Tyskland

Morten Olsens kontrakt stod til at udløbe i sommeren 2014, men blev torsdag forlænget med yderligere to år.

- I udlandet er der mange, der ikke forstår, hvorfor vi overhovedet diskuterer Olsens fremtid.

- Jeg har også lyttet til alle dem, der har sagt, at vi skal skifte ud, men de personer har ikke kunnet pege på, hvem der så skulle være landstræner. Der er ingen bedre landstræner end Morten Olsen, siger Jim Stjerne Hansen.

Se også: Bendtner jubler: Fantastisk med Olsens forlængelse

- Var det at forlænge med Morten Olsen ikke den nemme løsning?

- Det kan virke som den lette løsning, og det er selvfølgelig også lettere end at finde en helt ny træner. Men det har ikke handlet om det. For mig har det ikke været afgørende, at det er den lette løsning, men den rigtige. Det er jeg sikker på, at Morten er.

- Jeg har konstateret, at selvom der er mange dygtige danske trænere og udenlandske for den sags skyld, så kommer jeg til den konklusion, at Morten er den rette til jobbet, når han er i den stand, som han er i øjeblikket.

- Han er engageret, passioneret, han er til stede ved landsholdssamlingerne, han er motiverende, han har spillernes fulde opbakning, og han formåede at rejse sig fra den Armenien-kamp, hvilket var meget overbevisende, siger Jim Stjerne Hansen.

Se også: Kjær: Det bedste valg for os

DBU-bossen henviser til det ydmygende 0-4-nederlag i Parken til Armenien i VM-kvalifikationen i sommer. Nederlaget var i sidste ende medvirkende til, at Danmark missede VM-slutrunden næste år i Brasilien.

Morten Olsen har været landstræner siden 2000, og det er uventet, at han fortsat sidder på posten, indrømmer Jim Stjerne Hansen.

- Vi lavede hans første kontrakt to-årig, fordi Morten ville tilbage til en klub. Det er så aldrig blevet sådan, og det har han selv givet en forklaring på. Morten har fundet noget her, som er mere end et job, det er hans passion.

0 kommentarer
Vis kommentarer