Ekspert: Olsen er jo ingen charmetrold

Det bliver ikke Morten Olsens charme, der kommer til at genrejse den folkelige tilslutning til landsholdet, men derimod sejre, vurderer kommunikations- og brandingeksperter

Kun sejre kan genoprette den folkelige medvind til fodbold landsholdet, vurdere flere eksperter (Foto: Jonas Olufson)
Kun sejre kan genoprette den folkelige medvind til fodbold landsholdet, vurdere flere eksperter (Foto: Jonas Olufson)

Det danske landshold har i den forgangne VM-kampagne lidt under en manglende tilslutning fra den danske befolkning. På grønsværen har præstationerne mildest talt været svingende, og en sammenbidt landstræner har ikke just hjulpet på populariteten.

Se også: Ekspert: Både skidt og godt med Olsen

Flere medier, heriblandt Ekstra Bladet, havde derfor spekuleret i, at DBU ikke ville forlænge kontrakten med den aldrende landstræner. Spekulationer, der dog her til eftermiddag blev gjort til skamme.

Tør trold
Det ændrer dog ikke på, at landstræneren sammen med resten af landsholdet står overfor nogle voldsomme imageproblemer.

Men det betyder ifølge Reinholdt Schultz, branding-ekspert og direktør i rådgivningsfirmaet Mannov, ikke, at landstræneren vil ændre sin tilgang til medierne og offentligheden.

Se også: Ikke alle jubler over Olsen-forlængelse

- Morten Olsen er per definition ingen charmetrold. Derfor gælder det om at lave et setup omkring ham, der arbejder rundt om ham, og komplimenterer ham i forhold til kommunikationen.

- Olsen skal kombineres med en charmetrold, der komplimenterer ham i forhold til kommunikationen, og ikke er bange for medierne, siger Reinholdt Schultz.

Se også: Olsen fortsætter til 2016

Kommunikationsekspert Henrik Byager er enig i den analyse.

- Det er svært at lære gamle hunde nye kunster, og jeg tror ikke, at vi i de kommende to får en anden aura omkring landstræneren at se, siger Byager til Ekstra Bladet.

Fightes til medvind
Men Reinhold Schultz mener heller ikke nødvendigvis at der er behov for at lære Morten Olsen nye kunster, så længe holdet igen får sportslig medvind.

- Den væsentligste udfordring er at få vundet nogle kampe igen. Det er til syvende og sidst det, der får befolkningen med og kan fylde Parken, fastslår Reinholdt Schultz, der ser gode muligheder for, at landsholdet kan genskabe den hype, det tidligere har været omgivet af.

0 kommentarer
Vis kommentarer