Ekspert: Både skidt og godt med Olsen

Morten Olsen har forlænget kontrakten med DBU, og det er både skidt og godt

Morten Olsen og Nicklas Bendtner i snak i landsholdslejren (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen og Nicklas Bendtner i snak i landsholdslejren (Foto: Lars Poulsen)

Den danske landstræner frem til 2016 hedder fortsat Morten Olsen. Torsdag forlængede han kontrakten med DBU. Flere har skreget på nyt blod, mens andre har manet til besindighed - Olsen er jo det bedste alternativ.

En af dem, der har argumenteret for, at der skulle en ny mand i spidsen. Men er hverken overrasket over at det er sket, eller for den sags skyld skuffet over det.

- Det er ikke nogen religion for mig, at han skulle stoppe. Jeg har tidligere sagt, at det var godt med nyt blod på posten. Men det er ikke noget, der er voldsomt kritisabelt. Det er også forventeligt. Det er ikke overraskende. Hvis der er to, der har stået sammen (Jim Stjerne Hansen og Morten Olsen, red.), så er det de to, så det giver mening, at de slutter på den måde med en ny kontrakt, siger fodboldekspert på 6’eren Morten Bruun.

Se også: Olsen fortsætter til 2016Se også: Se Olsen: Her er Rommedahls afløser

Med forlængelsen af Morten Olsen har DBU's generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, gennemført sin sidste opgave, inden han stopper med udgangen af måneden. Tilbage står så Morten Olsen, der skal forsøge at kvalificere sig til EM i Frankrig i 2016. Og med Olsen ved roret er der både gode og dårlige ting.

- Det er alt andet lige godt med kontinuitet, hvis den dækker over noget godt. Dybest set har det for et land af vores størrelse været gode år med Olsen. Der er ikke pil op lige nu, med mindre vi bruger italien som pejlemærke. Lavpunktet var helt oplagt Armeniens-kampen. Efteråret 2013 har været pil op i forhold til de to foregående halvsæsoner, og det er vel det, der retfærdiggører to år mere. Hvis Danmark havde floppet helt og sat point til i Malta. Men med kniven på struben fik vi andenpladsen. Vi endte trods alt ikke som nummer fire, siger Morten Bruun, der også nemt kan sætte ord på, hvad der er skidt ved forlængelsen.

- Det dårlige er så, at er der ikke kommer nogen fornyels, og nogen vil mene, at det er der heller ikke behov for. Jeg synes godt, at landsholdet kan forekomme noget stivnet. Man spiller altid på samme måde. Og det er sindssygt længe, han har siddet som træner - længst i verden nærmest. Jeg synes jo også, vi er nødt til at sige, at det er bekymrende, at landsholdet ikke har større appel. Jeg var i Parken i tirsdag til FCK - Real Madrid, og det var to forskellige verdener. Der er en hel anden opbakning til FCK, selvom de både kommer bagud 1-0 og 2-0. Hvis samme forløb var sket med landsholdet, så ville de være blevet buhet ud af Parken. Der er en slags metaltræthed omkring landsholdet, siger Morten Bruun, der ikke forventer nogen revoloution på landsholdet.

- Han kommer ikke til at lave noget om. Men jeg håber, at det er det landsholds mod Italien og det nede i Tjekkiet, vi får at se. Og så håber jeg for Mortens skyld, at hans bedste folk ikke er ramt af skader, for så må vi sige, der kan være langt til de næstbedste spillere.

0 kommentarer
Vis kommentarer