Højbjerg vender hjem til baggården

Pierre Emile Højbjerg startede i Fælledparken – onsdag får han debut på onsdag i Parken

Pierre-Emile Højbjerg glæder sig til debut i Parken. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg glæder sig til debut i Parken. (Foto: Lars Poulsen)

Han har kun været i Parken som tilskuer. I 2004 sad han i en alder af ni år på Coca Cola tribunen og så Danmark spille 1-1 mod Ukraine.

Onsdag løber han ind på Parkens græstæppe for første gang. Om det bliver fra start eller som indskifter, skal landstræneren afgøre de kommende dage. Sikkert er det bare, at Pierre Emile Højbjerg får sin landsholdsdebut.

Landsholdsfodbold Se de danske karakterer: Eriksen helt på toppen

- Det bliver noget helt specielt at spille i Parken, fordi jeg startede med at spille fodbold i Parkens baggård, Fælledparken, forklarer Pierre Emile Højbjerg, der begyndte karrieren i Skjold, siden skiftede til KB, inden Brøndby blev den danske endestation.

Det var ventet han ville få debut mod Ungarn, men benene var tunge efter 102 minutters pokalfinale sidste lørdag. Derfor lod landstræneren den unge komet sidde på bænken hele opgøret.

Landsholdsfodbold Eriksen: Vi skal være skarpere

- Jeg var træt og mærket af den pokalfinale. Jeg havde tunge ben, så det var nok det bedste, jeg ikke spillede, siger Pierre Emile Højbjerg.

De store roser fra Karl Heinz Rummenigge og meldingen om, at Højbjerg ikke bliver lejet ud den kommende sæson, kom ikke som et chok for danskeren.

Lasse Schöne og Christian Eriksen stod for de største danske lyspunkter i Debrecen. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Eriksen og Schöne strålede i Ungarn

- Jeg vidste det godt. Det er et enormt skulderklap. Men det forpligter, når Bayern har så stor en tro på mig. Det er en tillidserklæring, som betyder, at jeg skal fortsætte de ting, jeg har gang i, siger han.

Når debuten er overstået på onsdag i Parken kan den unge Bayern-komet se frem til en lang ferie. Pep Guardiola har først indkaldt ham og stjernerne til første træningsdag 9. juli.

0 kommentarer
Vis kommentarer