Værsgo' Olsen: Her er Danmarks nye stjerne

Pierre Emile Højbjerg var det store lyspunkt, da Danmarks slog Sverige 1-0 i Parken på Daniel Aggers sene straffesparlk

PARKEN (Ekstra Bladet): Der er ingen grund til at skjule, at venskabslandskampe sjældent er af en kvalitet, der er værd at tale længe om efter slutfløjtet.

Og da slet ikke dem, der udgør den runkne rosin i enden af en lang sæson.

Zlatan Ibrahimovic indrømmede det ligeud inden onsdagens svensker-kamp i Parken, men selvom den svenske superstjerne om nogen lignede en mand på mental sommerferie i Morten Olsens landskamp nummer 150, så blev 1-0 sejren over Sverige alligevel mindeværdig takket være en ualmindeligt godt bygget dansk teenager - og så naturligvis Daniel Aggers sene straffesparks-scoring netop, som det lignede en nulløsning.

Det er naturligvis Pierre Emile Højbjerg, der er tale om.

Efter en sæson i Bayern München, som kulminerede med en startplads i pokaltriumfen mod Borussia Dortmund, havde Morten Olsen fundet stortalentet grydeklar til debut i rødt og hvidt. En opgave, der blev løst med stor autoritet - tilmed med den ugidelige Zlatan som direkte modspiller i 1. halvleg.

Se også: Derfor bliver Schmeichel førstemålmand

Hvis der var liv i sommerfuglene i maven, så skjulte Pierre Emile Højbjerg det forbilledligt.

Han gik til opgaven med stor ro, overbevisende teknik og overblik og en for alderen aldeles imponerende fysik, der umiddelbart gør det vanskeligt at se, hvordan eksempelvis Niki Zimling skal vippe Højbjerg af pinden efter sommerferien.

Fra sit udgangspunkt centralt vandt han så godt som alle sine nærkampe, og havde tilmed overskud til at bidrage offensivt med både afslutninger og et enkelt skarpt indlæg.

Dermed fik en kamp, der ellers var lige til glemmebogen, sin berettigelse, når der skal snakkes fodbold i sommerferien.

Se også: Jubilæums-Olsen: Her er kampene, vi aldrig glemmer

Med Nicolai Boilesen og Nicklas Bendtner tilbage i folden er Morten Olsen nemlig meget tæt på at have fundet sin ideal-opstilling.

For selv om svenskerne ikke havde meget at skyde med på dagen, så var der masser af opløftende momenter i særligt de første 45 minutter.

Lasse Schöne og Christian Eriksen viste sig igen som en boldsikker og chanceskabende duo. Lars Jacobsen var løbevillig og skarp i sine overlap, og med en skarpere frontløber end den flittige, men uskarpe, Martin Braithwaite var det også blevet til dansk halvlegsføring.

I stedet stod det 0-0 ved pausen, og da Michael Krohn-Dehli havde forsøgt sig med et par behjertede afslutninger, fes den sidste rest af tempo og intensitet lige så stille ud af DBU's og Morten Olsens jubilæumskamp, der også bød på debut til Jonas Knudsen og et stjålet dansk mål, da Braithwaite blev snydt af kampens norske dommer.

Samme Braithwaite fik et fortjent plaster på såret, da han straks efter blev tilkendt et lidt tvivlsomt straffespark, som Daniel Agger stensikkert omsatte til dansk 1-0 sejr.

Se også: Kvist: Olsen vil teste flere ting af

Nu kan Olsen, Højbjerg og co. tage på sommerferie og nyde VM i Brasilien fra divaneseren.

Efter sommerferien står der så igen point på spil i EM-kvalen, når de onde ånder fra Armenien gæster Parken.

Og mon ikke, at Pierre Emile Højbjerg også er at finde i den danske startopstilling til den tid?

0 kommentarer
Vis kommentarer