Spillerforening blander landsholdsdamer ind i konflikt

DBU's elitechef forstår ikke, at Spillerforeningen har ønsket at ødelægge et arrangement for 150 fodboldpiger

(Arkivfoto: Henrik Schütt)
(Arkivfoto: Henrik Schütt)

Det danske kvindelandshold er blevet en del af den verserende konflikt i dansk fodbold mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen.

På anbefaling fra Spillerforeningen har landsholdskvinderne droppet en planlagt træning fredag aften for 150 ungdomsspillere.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) torsdag aften på forbundets hjemmeside, hvor beslutningen bliver beskrevet som en optrapning af konflikten af elitechef, John Helt.

- Jeg er uforstående overfor, at spillerforeningen har vurderet det som hensigtsmæssigt at ødelægge et arrangement, som i den grad er med til at skabe opmærksomhed om kvindefodbolden i området, fordi man helt overordnet ikke har sat underskrift på en aftale.

- Det, synes jeg, er utrolig trist. Både på DBU's vegne, men så sandelig også på spillernes og kvindefodboldens vegne, siger John Helt.

I stedet for kvindelandsholdet vil landstræner Nils Nielsen plus et hold bestående af 8 til 12 lands- og talenttrænere forestå træningen af de 150 pigespillere

Det er Divisionsforeningen, der har opsagt overenskomsten med Spillerforeningen, da man mener, at den gældende aftale er utidssvarende.

Spillerforeningen og Divisionsforeningen diskuterer i øjeblikket om konfliktvarslet er afsendt rettidigt. Derfor er det uvist, om en eventuel strejke kan blive aktuel per 1. juli eller 1. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer