Annonce:
Annonce:

Gudemål af VM-stjerneskud sendte Colombia videre

James Rodríguez scorede to gange mod Uruguay og er nu både VM-topscorer og klar til et kvartfinalemøde med Brasilien

James Rodriguez viste sig igen frem på flotteste vis, da han med to mål sendte Colombia i kvartfinalen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
James Rodriguez viste sig igen frem på flotteste vis, da han med to mål sendte Colombia i kvartfinalen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet):

Enhver VM-slutrunde føder nye verdensstjerner. Denne har født James Rodríguez.

I Brasilien hedder fodboldguden Neymar, i Argentina Lionel Messi, og i Uruguay tilbeder de stadig Luis Suárez. Men glem alt om de tre for en stund. Vi præsenterer: James Rodríguez.

Colombianeren fra franske Monaco har været VM’s store stjerneskud og fik lørdag aften sine mange landsmænd til at falde på knæ og lave de tilbedende armbevægelser, som ellers er forbeholdt spillets allerstørste stjerner. James Rodríguez er helt deroppe nu.

- Umuligt at få Rodriguez til Superligaen

Med et gudemål i første halvleg og et lidt simplere i anden sparkede han sit land til en fortjent 2-0-sejr over Uruguay i 1/8-finalen på Maracanã, og de farlige colombianere kan nu se frem til en kvartfinale mod Brasilien.James Rodriguez var manden bag begge mål, da Colombia sejrede 2-0 mod Uruguay. (Foto Tariq Mikkel Khan)
James Rodriguez var manden bag begge mål, da Colombia sejrede 2-0 mod Uruguay. (Foto Tariq Mikkel Khan)


Annonce:

Colombianerne var i overtal på det mytiske stadions tribuner, og det virkede også, som om de var det på banen.

De både havde bolden mest og ville mest, og deres mange berøringer fik olé-råbet til at gjalde i Rio de Janeiro.

Problemet var bare, at de til at starte med ikke kunne komme hele vejen forbi den lyseblå mur, som Uruguay med anfører Diego Godin som chefarkitekt havde bygget uden for straffesparksfeltet.

De forsøgte at sparke bolden over den, men uden effekt. Lige indtil James Rodríguez i det 28. minut syntes, at nu var det hans tur til at trække et lod i den colombianske tombola.

Brasilien i kvartfinalen efter straffe-gyser

Han lagde bolden til rette for sig selv med brystet og lod sig ikke genere af, at forsvarsminister Diego Godin stod tæt på med et ondt udtryk i øjnene.

Colombias nye store stjerne svingede venstrebenet cirka tyve meter fra Fernando Musleras mål, og sekundet steg et colombiansk brøl så stort, så stort mod Rios smukke aftenhimmel.

Annonce:

Helflugteren slog ind bag den chanceløse uruguayanske målmand, og Rodríguez slog ud med armene, som var han en skuespiller, der modtog publikums hyldest efter en vellykket optræden.

Nu taler Suárez: Støt mine kammerater

Dem har den 22-årige offensivspiller har mange af i Brasilien. 1-0-scoringen var hans foreløbig fjerde ved denne slutrunde og den måske den smukkeste, vi har set indtil videre.

Helflugter, underkanten af overliggeren, mål. Det bliver ikke meget smukkere. Og hvad gjorde Uruguay, da James Rodríguez havde jublet færdig? Ingenting.

De fortsatte med samme taktik, og det var, som om Le Celeste satte deres lid til et mirakel. Men mirakler sker sjældent i fodbold. Og endnu sjældnere hvis ikke man har Luis Suárez med på banen.

De uruguayske fans hyldede ellers den karantæneramte angriber før kampen.

’Olé, olé, olé. Su-á-rez. Su-á-rez’, sang de og viste deres sympatiflag og tandløse masker med hans ansigt frem.

Suárez’ trøje med nummer 9 hang i omklædningsrummet, og i ånden var han med sit hold og sit land på Maracanã.

Annonce:

Ånder scorer bare ikke mål ved VM, og 35-årige Diego Forláns holdbarhedsdato er vist for længst overskredet.Diego Forlan gjorde ikke meget væsen af sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Diego Forlan gjorde ikke meget væsen af sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


Luis Suárez’ afløser havde en meget stille aften, hvilket man ikke helt kan sige om alle de mennesker, der var taget til Rio for at støtte Los Cafeteros.

’Olé, olé, olé. Ha-mes. Ha-mes’, sang de jublende colombianske fans, der kunne se deres fodboldgud James Rodríguez og de ti andre helte i gult gå til pausen med en fortjent 1-0-føring.

1-0 blev til 2-0 kun fem minutter inde i 2. halvleg. VM’s assistkonge Juan Cuadrado headede smukt og uselvisk bolden bagud i straffesparksfeltet, og der kom James Rodríguez såmænd.

Denne gang var afstanden til Musleras mål kun fem meter, afslutningen enkel, men resultatet det samme. Mål, colombiansk jubel, tilbedelse og masser af ’Olé, olé, olé. Ha-mes. Ha-mes’.

Colombia har VM's stjerneskud

Annonce:

Sådan udtaler de James i Colombia, og fodboldfans verden over skal vist lære at gøre det samme. Ha-mes Rodríguez. Husk det, for du kommer til at sige det mange gange i fremtiden.

Uruguay havde 40 minutter til at spolere VM-topscorer James Rodríguez fest på Maracanã, men var ikke for alvor i nærheden.

Jovist, de vovede sig frem og lykkedes også at presse Colombia i momenter af 2. halvleg.

Men uden Luis Suárez er Uruguay ikke meget, og Óscar Tabárez’ slagne spillere i lyseblåt kan nu rejse hjem til deres karantæneramte holdkammerat i Montevideo.

James Rodríguez bliver heldigvis i Brasilien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: