Model fyret efter vilde billeder

Belgisk model og fodboldfan nåede lige at score kontrakt med kosmetikgigant, før hun blev fyret igen

Axelle Despiegelaere (til venstre) på stadion i Brasilien. (Polfoto)
Axelle Despiegelaere (til venstre) på stadion i Brasilien. (Polfoto)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Dumhed har fået et nyt ansigt.

Det tilhører Axelle Despiegelaere (udtal selv, hvis du tør), en køn, belgisk pige, der de seneste dage er blevet lidt af en berømthed i visse dele af verden.

Hun fik stor opmærksomhed, da fotografer fangede hende på tribunen, da Belgien spillede mod Algeriet ved VM i fodbold.

Billederne blev set af blandt andre kosmetikgiganten L'Oreal, der hyrede hende som freelancemodel for en social media-kampagne.

Den aftale varede dog kun få dage, så opsagde franskmændene den igen.

Årsagen er de billeder af Despiegelaere (fortsæt bare med øve, den sidder ikke i skabet endnu) fra en storvildtjagt i Afrika for et års tid siden, hvor hun poserer ved siden af en oryx, som hun angiveligt selv har skudt - flankeret af teksten 'Jagt er ikke spørgsmål om liv eller død. Det er langt vigtigere...dette er taget for et år siden...klar til at jagte amerikanere i dag haha', skrev hun på facebook som optakt til 1/8-finalen mod USA.

Det var der pænt mange, der tog afstand fra på mere eller mindre infernalsk facon.

Billedet er efterfølgende fjernet, og den 17-årige skønhed har i stedet beklaget billedet. Angiveligt var det ment som en vittighed og intentionerne var ikke at såre nogen.

Belgiske Axelle hygger sig til VM. (Foto: AP)
Belgiske Axelle hygger sig til VM. (Foto: AP)

L'Oreal har nu været ude sige, at man rent faktisk aldrig hyrede Despiegelaere (har du givet op?) som en officiel talskvinde. Og den enorme virksomhed forsøger at overbevise sin omverden om, at det ikke er på grund af billederne, man har fyret hende.

- Axelle Spiegelaere er ikke en af L'Oreals professionelle talspersoner. L'Oreal Professionnel Belgium arbejdede med hende på et ad hoc-niveau for at producere et tv-indslag for brug af sociale medier i Belgien. Det er nu afsluttet, siger en talsperson fra L'Oreal til Buzzfeed.

Billedet af Spiegelaere kommer i kølvandet på Kendall Jones' kontroversielle billeder fra adskillige storvildtjagter i Afrika. Hun poserede med dyr som løver, gnuer og flodheste, hun havde nedlagt. Det har ikke overraskende gjort, at hun er lagt for had på blandt andet facebook.

For fire år siden lærte hele verden Larissa Riquelme fra Paraguay at kende. Hun var dog et kendt ansigt som fotomodel i hjemlandet og havde en kontrakt med Nokia...(Foto: AP)
For fire år siden lærte hele verden Larissa Riquelme fra Paraguay at kende. Hun var dog et kendt ansigt som fotomodel i hjemlandet og havde en kontrakt med Nokia...(Foto: AP)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind