Nigeria trues med FIFA-udelukkelse

Det internationale fodboldforbund FIFA vil udelukke Nigeria fra alle turneringer, hvis det afrikanske land ikke dropper ny præsident for fodboldforbundet

Tilbage i juli blev Nigeria udelukket i ni dage af det internationale fodboldforbund FIFA, fordi regeringen i det afrikanske land blandede sig arbejdet hos det nigerianske fodboldforbund. Og nu står Nigeria foran endnu en udelukkelse.

FIFA har udsendt et ultimatum til Nigeria, og har det afrikanske land ikke rettet sig efter FIFA's ønsker inden mandag, kan Nigeria glemme alt om at spille African Cup of Nations-kvalifikation mod Sydafrika onsdag den 10. september.

Striden drejer sig om et valg til præsidentposten i det nigerianske fodboldforbund den 26. august, hvor Chris Giwa efter megen postyr blev valgt foran den nu tidligere præsident Aminu Maigari. Men FIFA anerkender ikke valget og kræver, at Aminu Maigari genindsættes som præsident for det nigerianske fodboldforbund.

Sker det ikke, bliver Nigeria som tidligere nævnt udelukket i FIFA-regi. Landet kan dermed ikke deltage i kvalifikationen til African Cup of Nations, ligesom landet heller ikke kan deltage i en kvalifikation til VM om et par år.

FIFA har givet Nigeria en deadline, der hedder mandag morgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer