Se de afgørende EM-stemmer: Danmark tævede Sverige

UEFA har valgt Danmark på bekostning af Sverige til at være værtsland ved EM 2020. Det har skabt vrede i den svenske lejr

Svenskerne kalder det en fiasko, at UEFA ikke har tildelt Sverige en værtsrolle (Foto: Aftonbladet)
Svenskerne kalder det en fiasko, at UEFA ikke har tildelt Sverige en værtsrolle (Foto: Aftonbladet)

I Danmark blafrer de rød/hvide fodboldfaner, efter at UEFA har valgt København til værtsby ved EM i 2020.

Så heldige er de ikke i Sverige.

Stockholm havde ligesom København sendt en ansøgning om at blive værtsby, men svenskerne fik store prygl af den danske hovedstad.

Landene var inddelt i geografiske zoner, og her optrådte de to skandinaviske lande alene i zone 2. Mindst ét af landene skulle med, og Danmark vandt denne afstemning 13-3.

Det fremgår af et afstemningsresultat, som det europæiske fodboldforbund (UEFA) offentliggjorde ved pressemødet i Geneve, da de 13 værter blev udnævnt.

Denne mand kan komme til at spille EM i Danmark om seks år, hvis vi kvalificere os (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 19. sep. 2014 - kl. 14:49 Derfor endte EM i Danmark

Pierre Emile Højbjerg er sandsynligvis med, når der skal afholdes EM i 2020 i Danmark (Foto: Lars Krabbe) Landsholdsfodbold - 19. sep. 2014 - kl. 13:26 Officielt: EM kommer til Danmark

Herefter røg Sverige ud i en slags opsamlingsafstemning, hvor otte lande kæmpede om de sidste seks pladser.

Fire af de 19 ansøgere havde nemlig ikke opfyldt kravene og var derfor ikke med i afstemningen: Hviderusland, Bulgarien, Makedonien og Israel var alle blevet sorteret fra.

Men Sverige sluttede sidst i den sidste afstemning med 18 point, mens den anden forbigåede nation - Wales - fik 21 point.

- Jeg er frygteligt skuffet og bedrøvet. Vi har hørt så mange positive kommentarer om vores stadion og om vores tidligere begivenheder på Friends Arena, så jeg er meget overrasket over, at vi ikke blev udvalgt. Det føles meget tungt, siger talsmand for det svenske fodboldforbund Karl Erik Nilsson til Aftonbladet.

- Vi er voldsomt skuffede. Vi forstår ikke, hvad det bygger på, og vi har få så mange positive vibes hele vejen igennem, siger samme Karl Erik Nilsson til SportExpressen.

Også i Danmark har svenskernes afvisning gjort ondt.

- Jeg har ondt af vores svenske kollegaer. Det havde været skønt med et samarbejde, men sådan gik det ikke, og de blev godt nok skuffede, siger DBU's formand til Ekstra Bladet.

I den svenske presse har det nedslående blå/gule resultat også skabt vrede.

Her Aftonbladets netforside efter ceremonien i Geneve:

Og Expressens bud:

Se Zlatans legendariske saksespark mod England på Friends Arena herunder


Her kan du se reaktionen fra DBU-formand, Jesper Møller, da Danmark får tildelt fire kampe til EM i 2020.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer