Michael Laudrup trods kritik: Derfor bliver VM i Qatar en succes

Den danske træner ser frem til den omdiskuterede VM-slutrunde i 2022

Michael Laudrup er træner i Lekhwiya SC i Qatar. (Foto: AP)
Michael Laudrup er træner i Lekhwiya SC i Qatar. (Foto: AP)

Beslutningen om at afvikle VM i ørkenstaten Qatar om otte år har mødt skepsis, vrede og frustration verden over.

For hvordan kan man forsvare at lægge en af verdens største sportsbegivenheder i en stat, der dels har en lemfældig omgang med menneskerettighederne, og som pønser på at arrangere kampene enten i 40-45 graders varme eller i vintermånederne, så det smadrer nationale ligaer verden over?

Endvidere har FIFA, det internationale fodboldforbund, fået et ocean af kritik, der relaterer sig til bestikkelse. Mange kritikere påstår, at det er eneste mulighed for, at et flertal af eksekutivkomiteen kunne tildele oliestaten slutrunden.

Men der er fortalere også.

En af dem er dansk og hedder Michael Laudrup.

Den tidligere verdensstjerne er i dag træner i klubben Lekhwiya, der ligger i netop Qatar. Han har været i landet siden sommerpausen og ser frem til slutrunden.

Sport og Spil FIFA er en farce

En billig slutrunde for fans
Og det er der en god grund til.

- Jeg tror, det vil blive vel modtaget af såvel spillere som fans. For fans vil det blive billigere. De skal ikke rejse så meget, især for hold, der når langt i turneringen, siger han til den lokale avis The Peninsula og refererer til det netop afviklede VM i Brasilien, hvor der var mange tusinde kilometers rejse for flere hold.

- Det bliver dyrt, hvis man skal spille fem, seks eller syv kampe i fire eller fem forskellige byer. For det andet er det godt for holdene at have en fast base, hvor man bliver, til turneringen er slut. Som tidligere deltager er det noget, der tiltaler mig, siger Laudrup.

Ifølge et portræt betalt af FIFA er forbundets præsident det tætteste, vi kommer på en levende gud. (Foto: AP) Meninger Den største blærerøv

I sidste måned var Qatars premierminister sheik Abdullah Al-Thani vært for en religiøs festival i Doha. Blandt hovedtalerne var den yderligtgående imam Mohammad al-Arefe. (privatfoto) Meninger VM i Qatar kan ende i hellig krig

Qatar er en forholdsvis beskeden størrelse. 11.500 kvadratkilometer - sådan cirka. Danmark er til sammenligning 42.915 kvadratkilometer. Alene i hovedstaden Doha er det meningen, der skal ligge fire stadions, mens adskillige andre stadion ligger i umiddelbar nærhed af byen.

Vil komme som enten tilskuer eller kommentator
- Jeg husker tre VM-slutrunder, jeg har været med til, to som spiller og en som træner; du spiller en kamp, så tager du til lufthavnen og rejser fire-fem timer, derpå den næste kamp, den samme ting, og så skal du videre til næste by. Her kan du blive samme sted i hele perioden, og det vil blive modtaget positivt af både spillere og trænere, siger den danske træner.

Se også: Blatter til sine kritikere: Kom bare an

Se også: Legende får kvalme over FIFA: Qatar var valgt på forhånd

Laudrup understreger, at han skal være en del af slutrunden. På den ene eller anden måde.

- Jeg vil virkelig gerne komme og se dette VM. Jeg vil helt sikkert komme. Enten som tilskuer eller kommentator i 2022.

Interviewet berører sjovt nok ikke menneskerettigheder, overtrædelser af dette, dødsfald i forbindelse med byggerierne, bestikkelse, og hvad der ellers har været af problemer i forbindelse med buddet, tildelingen af værtsskabet og byggeriet.

Ekstra Bladet har siden annonceringen af Qatar som vært beskrevet de elendige forhold for eksempelvis de mennesker, der skal bygge stadions.

Bliver brugt: Michael Laudrup bliver nu en del af et politisk spil, hvor en slavestat som Qatar gør alt i dens magt for at skaffe sig legitimitet i det internationale samfund. (Foto: AP/Jon Super) Sport og Spil Laudrup som marionetdukke

Emiren og hans familie bestemmer alt i Qatar. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Laudrups nye hjem: Verdens mindste supermagt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen