Annonce:
Annonce:

Ingen lønfest til landsholdet: Så meget får spillerne

Økonomien er ad h.... til, siger DBUs direktør, Claus Bretton Meyer, der lægger op til mådehold hos landsholdsspillerne i en ny bonus-aftale

Daniel Agger er en del af landsholdets Spillerråd, hvor Lars Jacobsen, Christian Eriksen og William Kvist også sidder. De kommer med anbefalinger til Mads Øland om deres økonomiske ønsker for en aftale. (Foto: lars Poulsen)
Daniel Agger er en del af landsholdets Spillerråd, hvor Lars Jacobsen, Christian Eriksen og William Kvist også sidder. De kommer med anbefalinger til Mads Øland om deres økonomiske ønsker for en aftale. (Foto: lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Officielt har DBU og Spillerforeningen tændt fredspiben her i oktober. Der er lagt låg på muligheden for en konflikt mellem parterne om bonus og aflønningen til spillerne, når de optræder i landsholdsregi.

Aftalen mellem parterne udløb officielt 31. august, men den er nu blevet forlænget to gange én måned – til udgangen af oktober.

Det er ikke mindst sket for at give Morten Olsen og spillerne ro til at forberede sig. Først til kampen, der blev spillet i september mod Armenien, og nu til de to kampe mod Albanien (på lørdag) og Portugal (næste tirsdag).

Tændt Eriksen: Hårdeste opstart nogensinde

Barsk virkelighed
Men landsholdsspillerne skal ikke forvente en lønfest af dimensioner, når der kommer en fremtidig aftale på plads.

Annonce:

DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer, lægger op til mådehold, når han trækker perspektiverne op for en ny aftale med landsholdsspillerne.

– Vi har en fornuftig og konstruktiv dialog med Spillerforeningen. Men vores økonomi er ad h… til. Vi tabte 10 mio. kr. sidste år, så vi er meget pressede. Derfor er det lige nu en meget stram tid og en barsk virkelighed for dansk fodbold, siger Claus Bretton-Meyer til Ekstra Bladet.

Han ønsker ikke at gå ind i en nærmere debat om, hvor langt DBU vil strække sig i forhandlingsforløbet for at imødese spillernes krav.

Højbjerg parat til klubskifte: Nu skal jeg spille fast

Mange nye udfordringer
Hos modparten – Spillerforeningen – tager direktør Mads Øland situationen helt roligt, selv om parterne endnu ikke er kommet i land med en aftale.

– Vi arbejder på at lave en god aftale for landsholdsspillerne. I dag er det en aftale, der er skruet sammen på en sådan måde, at den er meget præstationsorienteret. Hvis spillerne præsterer, tjener de flere penge, siger Mads Øland.

Annonce:

 Nu kigger Olsen på Malmös danske målmandshelt

Han har siden 1993 forhandlet aftalerne for spillerne. Den nuværende er seks år gammel og vil blive ændret på flere områder.

– Vi kan ikke bare kopiere den nuværende aftale. Der er ændret en del på indtægter og udgifter hos DBU. De oplever en voldsom stigning i tv-indtægterne, men har samtidig ændret sponsor-strategien. Men det er ikke første gang, at indtægter og udgifter har ændret sig, forklarer Mads Øland.

DBU stoler på UEFA: Albansk stadion bliver klar

DBU får med den nye tv-aftale omkring landsholdet en markant større indtægt, fordi unionen ’solgte’ rettighederne til UEFA, der har sikret en bedre aftale de kommende år.

Annonce:

Til gengæld vil DBU ikke have en hovedsponsor i fremtiden. Spillerne har i den nuværende aftale fået 25 procent (ca. fire mio. kr.) af det beløb, DBU har modtaget for en hovedsponsor. I fremtiden vil DBU have fem-seks større sponsorer.

– Vi kigger på virkeligheden og skal justere nogle forskellige ting, før vi lander en aftale, fastslår en optimistisk Mads Øland.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: