Lasse Vibe redder point til Danmark

Det danske landshold har fået en ny angrebsprofil i Lasse Vibe, der sikrede uafgjort i Albanien

Lasse Vibe jubler med Thomas Kahlenberg. (Foto: Lars Poulsen)
Lasse Vibe jubler med Thomas Kahlenberg. (Foto: Lars Poulsen)

ELBASAN (Ekstra Bladet): Morten Olsen har fået noget at spekulere på før tirsdagens hjemmekamp mod Portugal.

For skal Lasse Vibe belønnes for sit fantastiske indhop og ultravigtige udligning til 1-1 mod Albanien med en startplads, eller skal han for tredje landskamp i træk spille rollen som kampafgørende joker?

Inden Vibes indskiftning havde det danske angreb skud med løst krudt de få gange, der overhovedet blev skudt. Men Lasse Vibe kunne, hvad holdkammeraterne ikke formåede, da han var hurtigst ved havelågen efter, at en ellers anonym Nicklas Bendtner blev nedlagt i feltet.

Dermed fik Danmark noget nær optimalt udbytte efter en svag indsats på en vanskelig udebane. Og hvis Lasse Vibe kan gentage kunststykket på tirsdag, er Olsens mandskab rykket væsentligt nærmere EM i Frankrig.

Mens Morten Olsen allerede fredag afslørede, at Simon Kjær og Andreas Bjelland skulle danne makkerpar i midterforsvaret, så havde landstræneren gemt noget af en bombe til kampdagen.

Havde læst på lektien
For der var næppe mange, der havde gættet på, at unge Yussuf Poulsen skulle starte inde i Elbasan.

Men Olsen gav debut til Red Bull Leipzig-angriberen på højrekanten og leverede dermed en gedigen overraskelse i sin startopstilling.

Man så dog ikke meget til unge Poulsen i kampens indledning.

Nicolai Boilesen i græsset i Elbasan. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Boilesen i græsset i Elbasan. (Foto: Lars Poulsen)

For da den lokale albanske udgave af ’De Tre Tenorer’ med stor indlevelse – og uforståelig udtale – havde sunget sig gennem ’Der er et yndigt land’, var det hjemmeholdet, der kom bedst ud af startblokken.

Den albanske landstræner, Giovanni De Biasi, havde nemlig læst på lektien.

Og det første kvarters tid kom værterne blæsende ned af den danske højrekant, hvor backen Peter Ankersen ikke satte mange fødder rigtigt og igen og igen blev overspillet.

Allerede efter tre minutter skreg tribunerne på straffespark, da Ankersen fik tacklet en albaner i feltet.

Det var der ikke, og siden ebbede den albanske offensiv ud, mens danskerne stille og roligt fik tempoet ned og spillede sig ind i opgøret.

Store chancer blev det dog ikke til, selvom Christian Eriksen efter en fin aktion fik afsluttet over mål, inden Yussuf Poulsen med sin bedste aktion brød igennem i venstre side og fra en spids vinkel tvang Etrit Berisha til sin eneste redning før pausen.

Men seks minutter før pausefløjtet gik det galt.

Yussuf ud - Vibe ind
Pierre Emilie Højbjerg, der ellers havde delt masser af tæsk ud til albanerne, tabte bolden på midten. Og så kunne Albaniens bedste, Emir Lenjani, sparke den i kassen fra kanten af feltet via Simon Kjær.

Så steg temperaturen i Elbasan, hvor banen blev indhyllet i røg, mens lydstyrken steg til imponerende højder.

Test dig selv: Hvilken landsholdsspiller er du?

I pausen tog Morten Olsen konsekvensen af Albaniens føring – og det tandløse danske angrebsspil – og hev debutanten Poulsen ud til fordel for Lasse Vibe.

IFK Gøteborg-angriberen lagde sig op ved siden af en sjældent tam Nicklas Bendtner i en klassisk 4-4-2. Og Vibe gjorde hurtigt opmærksom på sig selv, da han modtog en stikning fra Eriksen og sendte en bold på tværs, hvor Bendtner ventede.

Bolden nåede dog aldrig frem, da en albansk forsvarer sendte bolden på stolpen, men endelig viste den danske offensiv tænder.

Dansk totaloffensiv
Albanerne kunne dog også og viste tænder med en stor hovedstødschance, inden Morten Olsen satte alt på et bræt og hev Ankersen ud til fordel for FCN-angriberen Uffe Bech.

Den danske totaloffensiv gav masser af plads til albanske kontraer, mens de danske tilløb til angreb bare løb ud i sandet.

Til sidst kom også matchvinderen fra sejren over Armenien, Thomas Kahlenberg, ind for uheldige Højbjerg.

Og han kunne deltage i jublen, da Lasse Vibe ikke gad vente på, at kampens ungarske dommer fløjtede for straffe, da Bendtner blev fældet, og med sit første landskampsmål skruede helt ned for den albanske volumenknap.

Pointet, Danmark tager med fra Albanien, varmer i tabellen.

Men spillet skal blive meget bedre, hvis det skal blive til en dansk festaften mod Cristiano Ronaldo og Portugal på tirsdag.