Annonce:
Annonce:

Morten Olsen kæmper for ligalandsholdet

For andet år i træk har Dansk Boldspil-Union droppet ligalandsholdsturen, og det behager ikke landstræneren

Landstræneren vil beholde sit ligalandshold, men det kniber med midlerne. (Foto: Jens Dresling)
Landstræneren vil beholde sit ligalandshold, men det kniber med midlerne. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Ligalandsholdet er ikke skrottet, men Dansk Boldspil-Union (DBU) meddelte fredag, at ligalandsholdsturen på grund af en presset økonomi er droppet for andet år i træk.

Landstræner Morten Olsen er ikke tilfreds med situationen og har i sigte at kæmpe for ligalandsholdet, hvor han kan teste de bedste hjemlige spillere.

Morten Olsen er især utilfreds med, at DBU skal betale klubberne 600.000-700.000 kroner, når ligalandsholdet rejser ud om vinteren.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at en stor del af udgifterne til ligalandsholdet går til klubberne, siger Morten Olsen til politiken.dk.

- Sportsligt gavner det jo alle, at ligalandsholdet rejser ud. Spillerne bliver bedre, når de træner med de bedste, de bliver introduceret til landsholdets spillestil, det gavner dem på mange måder - og deres markedsværdi stiger.

Annonce:

- Det betyder, at klubberne måske kan tjene godt på at sælge dem til udlandet. Og på udenlandske klubhold bliver de udviklet yderligere og når et højere niveau end i Superligaen til gavn for A-landsholdet.

- Og det er jo A-landsholdet, der er flagskibet, det eneste landshold, som tjener penge til DBU, lyder det fra Morten Olsen.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, har følgende svar:

- Den simple forklaring er jo, at spillerne er i et ansættelsesforhold og købes fri af klubberne, der betaler dem løn, også når de er af sted med landsholdet.

- Det er en gammel aftale mellem DBU og Divisionsforeningen, en aftale, som siger, at spillerne skal stilles til rådighed for ligalandsholdet i en bestemt periode i vinterpausen mod kompensation.

- De fleste klubber er glade for at få spillere udtaget, andre vil måske helst beholde spillerne til klubbens egen forberedelser til forårssæsonen.

- Det kan da godt være, som Morten Olsen siger, at vi må have en ny dialog om problematikken, en generel diskussion om det sportslige og økonomien omkring ligalandsholdet, siger han til politiken.dk.

Annonce:

Morten Olsen ser frem til den dialog.

- Vi må acceptere, at der skal spares. Men fodboldpolitikerne, der træffer beslutningerne og skal prioritere, må tænke sig godt om. Hvad vil DBU med talentudviklingen, hvilken retning skal vi gå? Der skal måske prioriteres anderledes, siger Morten Olsen til netavisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: