Annonce:
Annonce:

I 'krig' med Schmeichel

Stephan Andersen får spilletid i den blot anden landskamp i år tirsdag mod Rumænien

Stephan Andersen får chancen tirsdag mod Rumænien. En dårlig præstation betyder, at Kasper Schmeichel suverænt sidder sikkert på tjansen som førstemålmand. (Foto: Lars Poulsen)
Stephan Andersen får chancen tirsdag mod Rumænien. En dårlig præstation betyder, at Kasper Schmeichel suverænt sidder sikkert på tjansen som førstemålmand. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

BUKAREST (Ekstra Bladet): Han var Danmarks bedste ved EM-slutrunden for to år siden i Polen og Ukraine. Siden fortsatte han som førstemålmand, men her i efteråret er han stille og roligt gledet ned i en permanent reserverolle.

Stephan Andersen er røget lidt ud i glemslen på landsholdet, men tirsdag får han en sjælden chance for at bevise, han skal være førstemålmand i fremtiden.

Landsholdet lever livet lidt for farligt

- Der er pres på mig mod Rumænien. Den chance jeg får, skal jeg udnytte, så jeg kan lægge et yderligere pres på både Kasper Schmeichel og Morten Olsen, når han skal vælge. Leverer jeg ikke mod Rumænien, gør jeg ikke tingene nemmere for mig selv, forklarer Stephan Andersen.

Annonce:

Han er i ’krig’ med Kasper Schmeichel om at få trøjen med 1-tallet på landsholdet. Den kamp fører unge Schmeichel, fordi han er blevet valgt i de vigtige kvalifikationskampe.

- Kasper og jeg er konkurrenter på banen. Jeg vil være Danmarks nummer 1 og derfor kæmper jeg for at erobre pladsen tilbage, forklarer Stephan Andersen.

Tøffe: Hatten af for Kvist - 'det beskidte svin'

Han spiller tirsdag sin blot anden landskamp i år. Tidligere fik han chancen mod Ungarn i en testkamp tilbage i maj.

- Det er mit indtryk, at konkurrencen er åben og fair. Jeg har et rigtig godt forhold til Kasper, når vi er uden for banen, men det er logisk, at vi begge slås for at være førstevalg, forklarer han.

 Stephan Andersen har svært ved at acceptere reserverollen på landsholdet nu, hvor han er blandt de mest rutinerede. Det var lettere for seks år siden, da han afløste Thomas Sørensen i eksempelvis 3-2 sejren over Portugal.

  • Dengang var Thomas fast førstemålmand. Jeg accepterede min rolle. Det er sværere at acceptere i dag, fordi jeg har mere erfaring, siger FCK-keeperen, der faktisk aldrig føler, han har spillet sig af landsholdet.
  • Jeg har spillet godt i de fleste landskampe og det er ikke mit indtryk, at jeg har spillet mig af holdet, bemærker Stephan Andersen, der naturligvis har respekteret de valg, Morten Olsen har truffet det seneste års tid.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: