Annonce:
Annonce:

Asiatisk stormagt vil have Michael Laudrup

Sportsmediet Sports Nippon skriver, at Japans fodboldforbund overvejer Michael Laudrup som landstræner

Michael Laudrup har været træner i Lekhwiya SC i Qatar siden 1. juli sidste år. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Laudrup har været træner i Lekhwiya SC i Qatar siden 1. juli sidste år. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Michael Laudrup bliver nu bragt i spil som topkandidat til det ledige job som landstræner for Japan.

Det er det japanske sportsmedie Sports Nippon, der på sin hjemmeside nævner det 50-årige danske fodboldikon som fodboldforbundets foretrukne kandidat.

Sports Nippon skriver, at Laudrup står øverst på en liste med fem trænernavne, som det japanske fodboldforbund arbejder med efter tirsdagens fyring af mexicaneren Javier Aguirre.

Aguirre blev fyret, fordi hans navn er blevet nævnt i en sag om matchfixing i spansk fodbold tilbage i 2011, da han var træner for Real Zaragoza. Aguirre har dog afvist, at det har noget på sig.

Det japanske fodboldforbunds tekniske direktør, Marahiro Shimoda, understreger, at man meget gerne ser en udlænding tage over efter Aguirre.

Han er større end Flemming Toft og Gunnar 'Nu'

Annonce:

- Vi siger ikke, at japanske trænere ikke er gode. Men som situationen er lige nu, er de trænere, der ikke er bundet af kontrakter med J. League-klubber, bare ikke er på vores liste. Sådan er det. Hverken mere eller mindre, siger han.

Den samme type som Zaccheroni og Aguirre
- Vi går efter en, der respekterer japansk fodbold, og som ønsker at forbedre niveauet. (Alberto) Zaccheroni (landstræner 2010-2014, red.) og Aguirre var den slags, og uanset hvor den næste træner kommer fra, vil det være samme type, siger Shimoda.

Laudrup: Landstrænersnak er hypotetisk

Michael Laudrup er ikke helt ubekendt med japansk fodbold. I 1996 og 1997 spillede danskeren for Vissel Kobe i den japanske liga, inden han i 1998 afsluttede sin aktive karriere med en sæson hos Ajax Amsterdam.

Laudrup er i øjeblikket cheftræner i den qatarske klub Lekhwiya.

Danskeren har tidligere været klubtræner i Brøndby, Getafe, Spartak Moskva, Mallorca og Swansea. Derudover var han fra 2000 til 2002 assistenttræner under Morten Olsen på det danske landshold.

Japan regnes som et af de mest succesrige fodboldlandshold på det asiatiske kontinent med fire Asian Cup-triumfer og fem VM-deltagelser i træk fra 1998-2014.

Her kan du se Laudrup fortælle om livet i Qatar

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: