Bænket Eriksen: - Jeg vil jo gerne spille alle kampe, men...

- Jeg vil jo gerne spille alle kampe, men det har måske været godt for min krop og mit hoved, at Tottenham har skånet mig lidt, siger Christian Eriksen

Studie: Optakt til Nations League-dyst mod Wales - Mads Glenn Wehlast er med fra Wales. Producer: Martin Lorentsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): For ét år siden sparkede han Danmark til VM-slutrunden i Rusland med opvisningen og tre scoringer mod Irland. Nu kan han skyde Danmark til gruppesejren og oprykning til A-gruppen i Nations League mod Wales.

Christian Eriksen er ikke bare landsholdets centrale nøglespiller. Han er den vigtigste mand, der bare ikke kan undværes. Det så vi tydeligt for en måned siden, hvor Danmark sled med at skabe målchancer i langgaberen og nulløsningen mod Irland i Dublin.

Nu er Christian Eriksen tilbage på Hareides holdkort efter fraværet i oktober på grund af den overbelastningsskade, han havde pådraget sig i lysken.

Christian Eriksen har været lidt på skånekost, så kreatøren har friske ben til fredagens landskamp mod Wales, hvor der ventes udsolgt med 33.000 tilskuere. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen har været lidt på skånekost, så kreatøren har friske ben til fredagens landskamp mod Wales, hvor der ventes udsolgt med 33.000 tilskuere. Foto: Lars Poulsen.
 

Hjernen er tilbage
Nu er landstræneren specielt glad for, at Christian Eriksen igen er til rådighed. For det er bestemt ingen hemmelighed, at det danske landshold slider med at finde offensive ideer, når holdets hjerne og stjerne er fraværende.

- Det er godt for Christian og for landsholdet, han ikke har spillet så meget. Vi er glade for, han er mødt ind med friske ben, som Åge Hareide formulerer det.

Landstræneren hentyder til, at Tottenham har sparet ham, siden han kom tilbage fra overbelastningsskaden lige efter landskamppausen i oktober.

For første gang i umindelige tider sad Christian Eriksen på bænken i Premier League - først i udekampen mod Wolverhampton med et indhop på en halv time og senest lørdag aften, da Tottenham vandt 1-0 over Crystal Palace. Han kan ikke huske, hvornår det senest er sket.

Forud for det var gået en periode, hvor han siden tilbagekomsten kun har spillet 90 minutter i de to Champions League opgør mod PSV Eindhoven.

- Hvis jeg selv havde bestemt, havde jeg nok spillet alle kampene. Men det er jo vigtigt at lytte til kroppens signaler. Det har nok været godt for min krop og mit hoved, at jeg ikke har spillet alle kampene efter skadespausen, siger Christian Eriksen.

Han tilbage i landsholdstruppen uden særlige krav fra sin arbejdsgiver.

- Jeg har ikke fået besked fra Tottenham på, jeg skal tage særlige hensyn på landsholdet, siger Christian Eriksen.

15 mål de seneste 18 kampe

Christian Eriksen har vist forrygende målform på landsholdet. Faktisk har Spurs-kreatøren scoret 15 gange de seneste 18 landskampe, han har optrådt for Danmark. De 15 mål i landsholdsregi er scoret i en periode på lidt over to år.

Her er de 15 scoringer:

9. september 2018: 2 mål i 2-0 sejren over Wales.

21. juni 2018: 1 mål i 1-1 kampen mod Australien.

9. juni 2018: 1 mål i 2-0 sejren over Mexico.

14. november 2017: 3 mål i 5-1 sejren over Irland.

8. oktober 2017: 1 mål i 1-1 kampen mod Rumænien.

5. oktober 2017: 1 mål i 1-0 sejren over Montenegro.

4. september 2017: 1 mål i 4-1 sejren over Armenien.

1. september 2017: 1 mål i 4-0 sejren over Polen.

10. juni 2017: 1 mål i 3-1 sejren over Kasakhstan.

6. juni 2017: 1 mål i 1-1 kampen mod Tyskland.

11. november 2016: 2 mål i 4-1 sejren over Kasakhstan.

Samlet står Christian Eriksen noteret for 25 mål i 83 landskampe.

 

Giggs garanterer: Bale er klar til at spille mod Danmark

Landsholdsprofil: I kan ikke lide den måde jeg spiller på

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind