Barsk forsmag på VM - de går hårdt til den

Pione Sisto nød sit første landskampsmål - og ømmer sig efter hård medfart

Pione Sisto fik kærligheden at føle mod Panama. Foto: Lars Poulsen
Pione Sisto fik kærligheden at føle mod Panama. Foto: Lars Poulsen

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Ifølge Åge Hareide blev Panama hevet til Brøndby, så landsholdet kunne forberede sig på VM-modstanderen Peru.

Om de to nationers spillestil ligner hinanden så meget, som nordmanden forventer, vil vise sig i Rusland, men på et punkt lærte danskerne i hvert fald en væsentlig lektie i 1-0 sejren.

Man slår sig på hold fra Mellem- og Sydamerika.

Det fik blandt andre Kasper Schmeichel, Thomas Delaney og den danske matchvinder, Pione Sisto at føle.

En vigtig lektie inden Rusland, mener Sisto, der efter kampen modtog en gigantisk ølflaske som bevis på sin status som 'man of the match'.

- Det er sydamerikanere. Jeg spiller selv med mange af dem i Celta, og de har selv sagt til mig, at Panama ville gå hårdt til den. Sådan er sydamerikanere. De går hårdt til den, fortæller Pione Sisto, som forventer mere af det samme fra Peru i Danmarks åbningskamp ved VM.

- Jeg tror, at det er meget det samme. I hvert fald i forhold til hårdheden i kampene. De går til den.

De mellem-amerikanske knubs kunne dog ikke dæmpe over Sistos første scoring i rødt og hvidt.

- Jeg vidste jo godt, at det ville være en fed følelse at score på landsholdet. Jeg har været tæt på flere gange, og i dag formår jeg så at lægge den ind, og det føles naturligvis dejligt, fortæller driblekunstneren, der dog erkender, at ikke alt lykkedes i årets første landskamp.

- Vi forsøgte at bruge ’Zanka’ og Simon (Kjær, red.) rigtig meget med deres diagonal-afleveringer langs jorden, og det formår vi nogen gange. Vi får ramt både mig og Christian. I forhold til at komme til chancer på den sidste tredjedel har vi nogle problemer, men vi var gode inde på midten, siger Pione Sisto, der ligner en stensikker VM-starter, og derfor måske får færre minutter i tirsdagens opgør mod Chile i Aalborg.

Hareide sender Andreas Christensen hjem til Chelsea

Trods historisk sejr: Her sejler det

Se de danske karakterer: Angriber dumpede med et brag

12 kampe uden nederlag: Sisto strålede i historisk sejr