Begræder Jons afgang: Han bliver en stor træner

- Jon Dahl har nogle fantastiske kvaliteter som træner, taktisk er han en kapacitet med internationalt snit mener landsholdets anfører, Simon Kjær

Malmö FF var ikke de eneste, der var ude efter Jon Dahl Tomasson. Video: Jonas Olufson

Landsholdets anfører Simon Kjær er ærgerlig over Jon Dahl Tomassons afgang i utide, men han forstår godt, at han har taget den mulighed Malmö FF har givet ham.

- Efter 10 år og 500 kampe i international topfodbold synes jeg, at jeg har en del erfaring og en del trænere at sammenligne med. Og jeg vil bare sige, at Jon har fantastiske forudsætninger for at få stor succes som træner, og her tænker jeg på internationalt plan, siger Simon Kjær til Ekstra Bladet.

- Selvfølgelig er det ærgerligt for landsholdet, at vi mister Jon få måneder før en EM-slutrunde, men jeg kan forstå godt, at han tager det valg, uddyber han.

Jon Dahl klapper Simon kjær på skulderen. Landsholdets anfører har stor respekt for den nu tidligere assistent og tror, han får en fin trænerkarriere. Foto: Lars Poulsen.
Jon Dahl klapper Simon kjær på skulderen. Landsholdets anfører har stor respekt for den nu tidligere assistent og tror, han får en fin trænerkarriere. Foto: Lars Poulsen.
 

Taktisk kompetent

Jon Dahl Tomasson har ikke været så markant i offentligheden i tiden som assistent for Åge Hareide. Men han har haft stor indflydelse på træningsbanen. Nordmanden gav ham et stort ansvar og frihed til at planlægge træningen.

- Jeg er faktisk, menneskeligt set, rigtigt glad for, at hverken Åge eller DBU står i vejen for ham. Det har Jon fortjent efter sin store indsats for landsholdet. Vi har virkelig været meget glade for ham på landsholdet.

- Jon har nogle fantastiske kvaliteter som træner. Især på det taktiske er han virkelig en kapacitet med internationalt snit. Og som træner skinner hans kvaliteter som menneske også klart igennem. Personligt har jeg haft et enormt godt forhold til Jon, så for mig som anfører har det været et fantastisk samarbejde. Og så har han og Åge bare fungeret perfekt sammen overfor os spillere. Det beviser resultaterne vel også, pointerer Simon Kjær.

Simon Kjær har ikke ønsket at forholde sig til sin fodboldmæssige fremtid. Men det står klart, at han skal finde en ny klub i januar-vinduet.

Hans agent, Mikkel Beck, bekræftede i sidste uge overfor Ekstra Bladet, at situationen er uholdbar i Atalanta.

Simon Kjær har ikke spillet ét minut siden slutningen af november

Milan, Sampdoria og Cagliari er de varmeste navne i Serie A lige nu.

De to tidligere angrebsmakkere Jon Dahl Tomasson og Ebbe Sand i samme sofa i forbindelse med Dansk Fodbold Award i Horsens. Sand ville være den oplagte afløser for Thomasson som assistent for Åge Hareide. Foto: Anders Brohus Landsholdsfodbold Den oplagte afløser: Sand passer på alle parametre

  Peter Møller fortæller, at DBU kunne have blokeret for Jon Dahls skifte til Malmö FF. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Ingen bekymring: - Vi kunne bare have beholdt ham

Den nye Malmö-træner sender en kæk stikpille hen over broen mod København. Foto: Skandinavien Jon Dahl stikker til FCK

9 kommentarer
Vis kommentarer