Bekymret Hareide: Hvor er mine ledere?

- Aftalerne på et hold skal overholdes, og det blev de ikke mod Bosnien, siger Åge Hareide, der lægger op til, at William Kvist og Thomas Delaney skal spille sammen tirsdag mod Bulgarien

Ekstra Bladets udsendte er nået til Osaka sammen med en masse japanske fans (Video: Lars Poulsen)

OSAKA (Ekstra Bladet): Regnen truede fra oven, men holdt sig i ro. Tunge lavthængende skyer hang over millionbyen Osaka, da de danske landsholdsreserver trænede på et gigantisk træningsanlæg i udkanten af den japanske storby.

En veltrimmet græsplæne ville få selv Morten Olsen til at slikke sig om munden. Landstræner Åge Hareide slikkede sig hverken om munden eller fandt anledning til de store smil, da Kasper Schmeichel som den eneste fra startformationen mod Bosnien var med på træningsbanen.

Resten af dem, der sikrede 2-0 føringen før pausen, blev hjemme på hotellet, mens reserverne fik lov at træne halvanden time.

Nordmanden havde til anledningen lagt ansigtet i de rette folder. Men han så også bekymret ud. Faktisk lignede han en mand, der tænkte: Hvad laver jeg i grunden her!

Sidste chance mod Bulgarien

Lige nu er der også nok at tænke på for nordmanden. Danmark er blevet en tabernation med blot én sejr i de seneste ni landskampe.

Hvis Bulgarien ikke besejres tirsdag, skal vi tilbage til 1970’erne, hvor holdet seneste spillede ti kampe og kun vandt én.

Tirsdagens kamp mod Bulgarien er reelt den sidste testmulighed for ham, før VM-kvalifikationskampen mod Armenien 4. september. Godt nok har Danmark en testkamp mod Liechtenstein 31. august, men her kan Hareide ikke prøve nye ting eller tage chancer med spillere med småskavanker. De skal spares af hensyn til kampen mod Armenien.

- Jeg ser kampen mod Bulgarien som den sidste mulighed til at finde et hold med spillere, der kender hinanden og kan spille sammen. Jeg ved godt, at jeg ikke har alle spillere med på denne tur. Men det er vilkårene, forklarer han.

Åge Hareide var bekymret ved dagens træning i Japan (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide var bekymret ved dagens træning i Japan (Foto: Lars Poulsen)

En skuffet Åge Hareide takker Christian Eriksen for kampen. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Ekstra Bladets dom: Her går det godt og skidt, Åge

Jannik Vestergaard måtte syes i første halvleg. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Janniks mareridt: Jeg følte mig klar

Jamie Vardys frikøbsklausul er indløst af Arsenal, melder The Guardia (Foto: AP) Premier League Transfer-chok: Arsenal indløser Vardys frikøbsklausul

Zlatan Ibrahimovic får en et-årig afale med Manchester United, skriver Skysports sent fredag aften (Foto: AP) Premier League Skysports: Zlatan får et-årig aftale i United

Efter tre timers buskørsel fra Nagoya til Osaka holdt Hareide lørdag aften kl. 18.00 japansk tid spillermøde, hvor han fortalte lidt om sit syn på det, der skete i anden halvleg for Danmark mod Bosnien.

Og der var ikke lagt op til lagkage, skåltaler og festsang. Åge Hareide var sur og frustreret over flere ting, han så i den halvleg mod Bosnien.

Han løftede lidt af sløret for sine tanker kort forinden, han havde møde med spillerne.

- Vores lederskab mod Bosnien var ikke tydeligt nok. Vi savnede erfarne spillere på banen, som evner at styre holdkammeraterne i forskellige positioner, siger Åge Hareide indledningsvis.

Den melding var ikke til at misforstå: Landstræneren sendte en kærlig hilsen til Daniel Agger, der som holdets normale anfører, var stærkt savnet til at binde holdet sammen i de hektiske slutminutter mod Bosnien, hvor det lignede et kollektivt kollaps.

Fuskede med positionerne

Men det var ikke kun det manglende lederskab, som landstræneren efterlyste. Der var flere konkrete ting, han slet ikke var tilfreds med.

- Flere spillere begyndte at fuske med positionerne. Det er en stor fejl. Det er ikke acceptabelt, at vi ikke arbejder sammen og står rigtigt på banen, siger Åge Hareide, der med den bemærkning indirekte kritiserede Pierre Emile Højbjerg, der på et tidspunkt var i modsatte side af banen for at kaste indkast.

Hvordan synes du Pierre Emile taktisk løste sin opgave?

- Jeg må først tale med Pierre Emile, siger Åge Hareide og bryder ud i en mild latter.

Frister det dig at bruge FCK-midtbanen (William Kvist og Thomas Delaney) på dit hold?

- Ja, det gør det absolut.  Vi må se på, hvem der fungerer bedst sammen. Ofte er det dem, der løser ting sammen på klubhold som også kan gøre det på et landshold.  Midtstopperne og de to centrale midtbanespillere er de positioner, hvor det er nemmest at løse tingene bedst i fællesskab, siger Åge Hareide. 

Er blevet i tvivl

Det var landstrænerens plan, at han til kamp nummer to i Japan ville forsøge med en anden formation – 4-3-3. Det sagde han umiddelbart før afrejsen i tirsdags, men den plan er tilsyneladende lagt i skuffen igen.

- Det fungerede fint før pausen med den diamantformation mod Bosnien. Men efter pausen virkede det ikke. Derfor er du nødt til at have din basis på plads i forhold til dit hold.

- Derfor må jeg tale med spillerne og se, hvordan de ser ud de kommende dage på træningsbanen, siger landstræneren.

Michael Qureshis interview med Cristiano Ronaldo, der blev brugt til at sælge bog om Martin Ødegaard, har tilsyneladende aldrig fundet sted (Foto: AP) Spansk fodbold Ronaldo afslører ny Qureshi-løgn: Her er hans svar

Åge Hareide på vandretur til dagens træning (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide på vandretur til dagens træning (Foto: Lars Poulsen)

Eriksen fik hele pressekorpset til at grine på pressemødet sidst - se interview med ham her:

 

OL-landsholdet sprudler (Foto: Aleksandar Djorovic) Landsholdsfodbold OL-landshold sprudler: Vinder i utrolig målfest

Niels Frederiksen snupper Esbjergs førstekeeper med til OL (Foto: Philip Davali) Superligaen Misser tre Superliga-kampe: Frigiver førstekeeper til OL

8 kommentarer
Vis kommentarer