Bendtner bedyrer ændringer: Bliver anderledes til VM

Nicklas Bendtner tror selv på, at landsholdet kommer til at spille på andre måder og med nye konstellationer til VM-slutrunden til sommer.

Nicklas Bendtner fortæller om sin egen chance for at komme med i den danske vm-trup. Video: Linda Johansen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Nicklas Bendtner fik comeback på det danske landshold i 2017, og han scorede det sidste mål i VM-kvalifikationen, da han sendte et straffespark i netmaskerne mod Irland i Dublin. Rosenborg-angriberen er også en del af den aktuelle landsholdssamling, hvor spillerne kæmper om at sikre sig en plads i truppen til VM.

For Nicklas Bendtners vedkommende har det været let at genfinde sin plads på landsholdet, og udenfor banens kridtstreger føler han ikke, der er meget, der har ændret sig i den periode, han var væk fra holdet.

- Socialt er min rolle den samme, som den altid har været. Mange af de her drenge er jo også mine gode venner, så vi har snakket meget sammen; også da jeg ikke var med. På den måde er der ikke noget nyt i det, og de kender alle min holdning. Når det så alligevel bliver lidt anderledes, er det fordi, at de også har set, at der er sket en stor ændring med Nicklas udenfor banen, siger Nicklas Bendtner.

Inde på banen er situationen en anden for den tidligere Arsenal-angriber.

- Spillemæssigt er det måske blevet lidt anderledes, fordi jeg har været vant til at spille hver gang. Der er så sket en masse, som har gjort, at det ikke har været tilfældet, så nu skal jeg spille mig til igen at blive det faste valg, siger han.

Bendtner jubler efter sin scoring mod Irland. Foto: Lars Poulsen
Bendtner jubler efter sin scoring mod Irland. Foto: Lars Poulsen
 

Landstræner Åge Hareide spiller med tre mand helt fremme, og især Pione Sisto, Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius har fået masser af spilletid, men Nicklas Bendtner føler ikke, at noget er givet på forhånd.

- Jeg føler ikke, vi har et angrebshierarki. Åge har valgt forskellige spil-konstellationer og blandt andet spillet med to angribere og så Pione Sisto som den boldfaste ude til venstre. Jeg tror, vi kommer til at se anderledes konstellationer frem mod VM og spille på en lidt anderledes måde end i kvalifikationen. Her skal vi skabe nogle resultater og vi ved, at vi ikke har nogen kampe i baghånden. Her er det tre kampe, og så er det vind eller forsvind, siger Nicklas Bendtner.

Kan det ikke være farligt at ændre på noget, der har fungeret?

- Jeg siger bare, hvad jeg tror. Hvor meget har fungeret? I nogle kampe har det fungeret rigtig godt, andre gange har det været mindre godt. Tingene gik lidt mere vores vej til sidst, og de små ting, man ikke rigtigt kan forklare, var med os. Vi scorede på vores chancer og fik tingene til at se fantastiske ud. I starten var vi mere uheldige.

Danmark og Nicklas Bendtner møder Panama torsdag aften i Brøndby.

Hård kritik af Bendtner: Dårligst af alle!

Drillesyg Hareide: Vi er så meget rigere end danskerne

Det peger i én retning: Bendtner sletter alle spor

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+