Bendtner efter EM-fuser: Udførte ikke planen

Nicklas Bendtner er skuffet over nullerten mod Albanien, men har ikke opgivet EM-håbet endnu

Nicklas Bendtner kæmpede bravt, men angriberen og holdkammeraten formåede ikke at nedbryde Albaniens defensiv. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner kæmpede bravt, men angriberen og holdkammeraten formåede ikke at nedbryde Albaniens defensiv. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): Det skulle have været en af de aftener, hvor Nicklas Bendtner sparkede sig selv ind i danskernes fodboldhjerter og Danmark på kurs mod EM i Frankrig.

Men, men, men. I stedet for en aften med jubel foran tv-skærmen blev det nemlig en aften i kuldslået frustration for fodbold-Danmark.

For 0-0 mod Albanien – tilmed i Morten Olsens måske sidste vigtige kamp i Parken – giver bare ikke grobund for begejstring.  Og slet ikke, når resultatet betyder, at Danmark pludselig risikerer at misse den anden slutrunde i træk.

Efter kampen lignede Nicklas Bendtner da heller ikke just en vinder, da han mere end halvanden time efter slutfløjtet dukkede op foran de ventende journalister.

Men han lover, at hverken han eller holdkammeraterne har mistet håbet.

- Alle mand tror på det. Det skal vi gøre, og det gør vi også, når vi kommer til Portugal, hvis vi har muligheden til den tid, siger han før mandagens udekamp i Armenien, hvor alt andet end dansk sejr vil være en decideret katastrofe.

Højbjerg ikke helt enig med Olsen

Skal den undgås, kræver det, at de danske spillere leverer en andeledes skarp indsats end det var tilfældet mod Albanien.

En kamp, hvor Bendtner har et meget enkelt svar på, hvorfor sejren udeblev.

- Fordi vi ikke får scoret, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, vi spiller en ret skidt første halvleg, hvor vi ikke får det til at køre, som vi gerne vil. Anden halvleg bliver klart bedre fra vores vedkommende. Vi får lagt et bedre pres og vi får kreeret nok chancer til at score. Men sådan skulle det ikke være i dag, konstaterer angriberen, der er klar til at kæmpe til sidste blodsdråbe for EM-billetten.

- Vi bliver nødt til at være positive. Vi har to kampe tilbage, hvor det gælder om at få så mange point som muligt. I fodbold kan alt ske, så vi er nødt til at blive ved med at tro på det. Det er da klart, at vi er skuffede, fordi vi ikke vandt i en fantastisk kulisse, siger Bendtner, der er ligeså skuffet som de danske fans over resultatet.

Olsen i chok: Væmmes over albanerne

- Jeg tror også selv, at vi har høje forventninger til os selv og føler, at vi er godt rustede, fordi vi er et godt hold. Vi havde da også regnet med, at vi havde vundet kampen. Men nogle gange får man ikke udført planen, og i dag får vi ikke scoret, og derfor står vi her nu og er skuffede, lyder det fra Wolfsburg-spilleren, der har masser af ros til sin angrebsmakker Nicolai Jørgensen.

- Jeg synes, at det fungerede godt.  Jeg synes, at vi fandt hinanden godt. Da Yussuf (Poulsen – red.) kom ind, var vi tre, der kunne holde fast i bolden, så det var rigtig fint.

FCK-angriberen var også selv tilfreds med dele af sin indsats. Til gengæld gjorde det ondt, at han ikke fik scoret på de tre store muligheder han fik for at blive matchvinder.

- I første halvleg var det ok, i anden var jeg god. Jeg kom også frem til en del chancer, desværre fik jeg ikke puttet en af dem ind. Sådan er det. Jeg er brandærgerlig over det, men jeg bliver nødt til at se fremad, siger Nicolai Jørgensen, der gerne ville have grebet alle mulighederne anderledes an.

- Ja, stort set dem alle sammen. På en god dag var tre af dem gået ind, men sådan er livet. Nogle gange er man uheldig, siger han om den sorte aften i Parken