Bendtner håber på Japan – men han kan godt glemme det

- Jeg udtager en angriber senere mandag, siger Åge Hareide, der mener Bendtner først er aktuel, når han har fundet en klub og lavet nogle mål – Morten Duncan Rasmussen er favoritten til at få Yussuf Poulsens plads

Hør mere her

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Han ankom i sin sorte Mercedes G63, en firhjulstrækker på tyske plader, der blev parkeret lige uden for omklædningsrummet på Helsingør Stadion. Han skulle kun gå få meter for at klæde om.

Nicklas Bendtner er for en stund tilbage i landsholdsvarmen. Åge Hareide har indkaldt ham til ugens fire træningspas, så de kan lære hinanden bedre at kende.

Der er ingen pligt til at bo på Hotel Marienlyst, så Bendtner kan køre frem og tilbage fra sin lejlighed i København, fordi han for tiden er klubløs.

Mandag var første gang Nicklas Bendtner talte med pressen, efter han fik ophævet sin kontrakt med Wolfsburg 25. april.

Med pressechef Jacob Wadland ved sin side til at overvåge spørgsmålene, ville Nicklas Bendtner kun tale om landsholdet. Han ville hverken tale om fortiden i Wolfsburg eller fremtiden.

- Det er altid dejligt at være tilbage i landsholdslejren, indledte Nicklas Bendtner, der ikke gav interviews enkeltvis, men kun talte til den danske presse i samlet flok.

Bendtner drømmer om Japan. (Foto: Lars Poulsen)
Bendtner drømmer om Japan. (Foto: Lars Poulsen)
 

På trods af, at Nicklas Bendtner ikke har spillet en kamp siden 6. februar, da han var med til at tabe 0-3 med Wolfsburg til Schalke 04, har han tilsyneladende ikke helt opgivet håbet om at komme med til Japan. Muligheden eksisterer i teorien, fordi Yussuf Poulsen har meldt afbud til turen med afrejse næste tirsdag.

- Det er klart, at det vil være superfedt at komme med til Japan. Men nu må vi se, hvad der sker. Jeg har nu fokus på de fire træninger her i Helsingør. Så må vi se, hvad der sker efterfølgende, siger Nicklas Bendtner.

Landstræner Åge Hareide lægger ikke op til, at Nicklas Bendtner får chancen på turen til Japan.

- Nicklas har en god statistik på landsholdet. Men nu skal han ud at finde en klub, spille op til sit niveau og spille regelmæssigt, så ved jeg han har kvaliteterne til at spille på landsholdet, siger Åge Hareide.

Landstræneren udtager senere mandag en angriber, hvor AGF's formstærke Morten Duncan Rasmussen må betegnes som det oplagte valg til pladsen som afløser for Yussuf Poulsen.

Formen er fin
Nicklas Bendtner har siden 10. maj trænet i FC København, hvor han har bevaret den grundform, han allerede har med sig fra Wolfsburg. Men kamptræningen halter det naturligvis med for angriberen.

- Jeg skal nok finde et sted at spille fodbold. Det går fint med det, siger Nicklas Bendtner lidt hemmelighedsfuldt uden at uddybe sine egne fremtidsplaner.

- Min motivation er meget høj. Jeg er glad for at være en del af truppen og det er spændende at arbejde med en ny træner, siger Nicklas Bendtner, der ikke føler, han skal gøre sig specielt gældende i fremtiden for at vende tilbage til Hareides startformation.

- Min landsholdskarriere taler for sig selv. Det handler om at finde et sted, hvor jeg er glad for at spille, siger angriberen.

Han har talt flere gange i telefon med den nye landstræner, og glæder sig meget over Danmark i fremtiden skal spille med to angribere.

- Vi kommer til at lave store ting med det her hold. Åge er en interessant træner og det er meget positivt med hans stil. Jeg kan godt lide vi skal spille med to angribere. Det tror jeg passer rigtig godt til vores trup, siger Nicklas Bendtner.

Der var ikke andre til at slæbe, så Nicklas Bendtner måtte gøre det selv til tirsdagens træning på FCK's anlæg (Foto: Lars Poulsen) FC København De andre festede ... og Bendtner slæbte bolde

Nicklas Bendtner var sidst i aktion for Danmark mod Sverige. (Foto: All Over Press) Landsholdsfodbold Hareide inviterer Bendtner ind i varmen

Bendtner er kasseret i Wolfsburg og efterlader ikke et stort eftermæle, vurderer flere personer tæt på klubben. (Foto: Lars Poulsen) Sport Bag om Bendtners mislykkede ophold: Der findes ingen tid efter Bendtner

Pengene må ikke være det vigtigste for Bendtner, når han skal finde sin næste klub, mener Jan Mølby. Sport Mølby: Find en klub på tredje hylde, Bendtner

39 kommentarer
Vis kommentarer