Bendtner: Jeg er altid under pres

Angriberen ærgrer sig over målkrisen, men han trykker ikke på alarmklokkerne - endnu

Nicklas Bendtner har ikke scoret de seneste seks landskampe. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner har ikke scoret de seneste seks landskampe. (Foto: Lars Poulsen)

Som en erfaren barista har Nicklas Bendtner godt tag på kaffemaskinen i receptionsområdet på Hotel Marienlyst i Helsingør.

Det er her, landsholdsspillerne gerne trækker hen og hygger i fritimerne, når den ikke står på træning eller presse-seancer. Der hygges over den mere eksklusive kaffe, som maskinen kan producere, og som Nicklas Bendtner også lige får brygget inden han sætter sig med Ekstra Bladet.

Han virker rolig som altid. Upåvirket. Hverken målkrise for landsholdet eller seks landskampe uden scoringer fra ham ser ud til at ryste ham.

Se også: Nervøs Olsen vil ikke se skæbnekamp

Tre kampe i træk er Danmark gået målløse fra banen senest med 1-0 nederlaget til Portugal i Braga. 273 målløse minutter er den triste statistik Bendtner & co. skal forholde sig til.

Det er seks landskampe siden, Nicklas Bendtner i marts bankede tre kasser ind i en testkamp mod USA.

Han har ikke scoret i de seneste fire kval-kampe i træk, siden to vigtige mål mod Serbien i november 2014. Bendtner går ikke i panik af den grund. Men det skal tages alvorligt, lyder det fra landsholdsangriberen.

- Det er klart, at hvis du ikke scorer i tre kampe i træk, og vi heller ikke har kreeret nok chancer, som vi måske burde, så er det noget, du skal tage alvorligt. Det er ikke noget, der bare kan ignoreres.

- Men jeg har et skud på stolpen, og Daniel (Agger) har et hovedstød, der er tæt på mod Portugal, og lige nu er det lidt stolpe ud for os. Så alarmknapperne ringer ikke endnu, men vi er opmærksomme på, at vi skal have løst scoringsproblemerne, lyder det fra angriberen.

Se også: De er landsholdets fem bedst betalte

Han er godt klar over, at forventningspresset på ham er enormt. Og hvis Danmark ryger ud i to altafgørende playoff-kampe, så kommer der ekstra pres på Bendtner.

- Der vil altid være pres på mig. Jeg tror, det er meget naturligt i og med jeg er holdets topscorer og mange gange har scoret, når vi har haft behov for mål. Jeg lever fint med det, og vil også for alt i verden gerne score de mål. Havde det været stolpe ind mod Portugal, havde vi jo nok siddet her med EM-billetterne i hånden. Det er små ting, der gør forskellen i fodbold, lyder det fra Bendtner.

I angriberens tyske klub Wolfsburg er han rykket tættere på startopstillingen i direkte konkurrence med hollandske Bas Dost. Bendtner har fået mere spilletid og har også scoret tre mål i sæsonen, selv om han stadig mangler prædikatet som førsteangriber i en klub. Men Wolfsburg er uinteressant i denne omgang, forklarer Bendtner.

- Der er rigtig mange ting, jeg gerne vil tale om angående min situation på klubholdet, men det bliver ikke i denne omgang. Det bliver, når der er anledning til det, siger Bendtner med et skævt smil.

Se også: Biler, damer og penge: Så meget vildere er CR7 end Lord Bendtner

Søndag bliver Danmarks EM-skæbne afgjort, hvor albansk pointtab betyder direkte EM-kvalifikation. Ellers hedder det to playoff-kampe. Men Danmark skal med til EM, fastslår Bendtner.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor ondt det ville gøre at se et så stort EM uden os. Hvis du kigger på vores hold og den kvalitet der er over hele linjen, så hører vi med til et EM med 24 lande. Det kan der slet ikke være nogen tvivl om. Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis vi ikke kommer med, men den tanke har jeg slet ikke endnu.

- Jeg ser os stadig med til EM, og jeg synes først, at vi kan sætte os ned og analysere på kvalifikationen, når vi kender slutfacit. Har vi nået vores mål, så er jeg sådan set ligeglad med, at vi har haltet i mål. Bare vi er med i Frankrig, lyder det fra Nicklas Bendtner.

20 lande klar til EM

20 lande er klar til at spille med ved EM-slutrunden i fodbold næste år.

Lørdag aften kvalificerede både Wales og Belgien sig til slutrunden, der bliver spillet i Frankrig. Mandag gjorde Slovakiet, Slovenien og Rusland som dem følgeskab.

I alt har 20 lande altså foreløbig sikret sig EM-deltagelse af de i alt 24 nationer, der kommer med til slutrunden. Det drejer sig om følgende lande:

* Frankrig (er som værtsland født deltager)

* Island

* Tjekkiet

* England

* Østrig

* Portugal

* Nordirland

* Spanien

* Schweiz

* Italien

* Wales

* Belgien

* Albanien

* Rumænien

* Tyskland

* Polen

* Rusland

* Slovakiet

* Tyrkiet (Bedste treer)

* Kroatien

11 kommentarer
Vis kommentarer