Bendtner lover Rosenborg-exit: Klar melding om stor drømme-transfer

- Når VM er overstået, er jeg sikker på, at vi alle sammen er klogere, siger Nicklas Bendtner, der igen bringer FCK i spil som slutdestination på karrieren

Nicklas Bendtner er glad og accepterer sin rolle på landsholdet. Han er blevet reservespiller og kæmper nu for at overbevise landstræneren. Foto: Lars Poulsen.
Nicklas Bendtner er glad og accepterer sin rolle på landsholdet. Han er blevet reservespiller og kæmper nu for at overbevise landstræneren. Foto: Lars Poulsen.

Nicklas Bendtner kommer med sikkerhed ikke til at slutte sin karriere hos de norske mestre, Rosenborg.

Kontrakten står til udløb med udgangen af året, og det ligger ikke på nuværende tidspunkt i kortene, aftalen skal forlænges.

Ved landsholdets træningssamling søndag sendte Nicklas Bendtner signaler om, at det trækker op til der skal ske noget nyt til sommer efter VM-slutrunden.

- Norge bliver ikke min slutdestination som fodboldspiller. Når VM er overstået, er jeg sikker på, at vi alle sammen er meget klogere, lyder det lidt hemmelighedsfuldt fra Nicklas Bendtner, der på ny åbner døren for at slutte karrieren dér, hvor det hele startede – i FC København.

- Jeg har udtalt mange gange, at det er en drøm at slutte karrieren i FCK. Jeg håber, at realiseringen af den drøm kan blive opfyldt en dag.

- Jeg har lagt en guideline for de næste mange år som fodboldspiller. Den guideline holder jeg foreløbig for mig selv. Men jeg kan sige min plan er, at jeg spiller fodbold, til jeg ikke kan længere, forklarer Nicklas Bendtner.

Han ønsker dog ikke at afsløre, om han drømmer om et nyt udlandseventyr igen til sommer, før han om et par år muligvis vender retur til FC København for at slutte, hvor det hele startede.

Angriberen med 30 mål i 80 landskampe har skævet lidt til Zlatan Ibrahimovic, når han ser, hvad en angriber kan udrette, selv om dåbsattesten afslører, han har passeret den bedste fodboldalder.

- Hurtigheden behøver ikke være min største styrke om fem år. Zlatan Ibrahimovic har de senere år ikke været så hurtig som tidligere. Men derfor kan han alligevel godt score 28 mål på en sæson, forklarer Nicklas Bendtner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Accepterer og respekterer sin rolle
Det har udviklet sig lidt paradoksalt med Bendtner i landsholdsregi. For to et halvt år siden blev han i anden halvleg pebet ud af Parken i Morten Olsens sidste landskamp, da Danmark samlet tabte til Sverige og kiksede EM-kvalifikationen.

I torsdags fik han det største bifald på Brøndby Stadion, da han blev skiftet ind på banen i de sidste 20 minutter af opgøret mod Panama.

På mange måder har Bendtner aldrig været så populær som nu på trods af hans rolle som reserve.

Angriberen er nemlig gået fra en rolle som stamspiller til fast indskifter. Blot én gang, opgøret mod Rumænien i efteråret, har han fået lov at spille fra start.

Siden tog Hareide tog ham tilbage i varmen til kampen mod Polen sidste efterår. De fem øvrige kampe er han startet på bænken.

- Min rolle på landsholdet har ændret sig, fordi jeg ikke længere spillere fra start. Jeg respekterer og accepterer min rolle, men det ændrer ikke ved, at min målsætning er at påvirke landstræneren, så jeg kan starte på banen, siger Bendtner.

- Jeg føler stadigvæk, jeg er god nok til at spille fra start og stiller mig ikke tilfreds med at være reserve.

- Derfor skal jeg prøve at ændre Åge Hareides beslutning og opfattelse. Jeg må forsøge at påvirke de valg, som han træffer, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nicolai Jørgensen og Nicklas Bendtner er gode venner både på og uden for banen. På mange måder er det pudsigt, at Jørgensen i sin tid var reserve, da Bendtner spillede. Nu er rollerne byttet helt rundt og Bendtner kæmper for at få sin stamplads tilbage. Foto: Lars Poulsen. cvr: 39337169
Nicolai Jørgensen og Nicklas Bendtner er gode venner både på og uden for banen. På mange måder er det pudsigt, at Jørgensen i sin tid var reserve, da Bendtner spillede. Nu er rollerne byttet helt rundt og Bendtner kæmper for at få sin stamplads tilbage. Foto: Lars Poulsen. cvr: 39337169
 

Rollerne byttet rundt
Det er Nicklas Bendtners gode ven, Nicolai Jørgensen, der har ’stjålet’ hans faste plads på landsholdet.

- Det var omvendt for år tilbage, hvor Nicolai sad på bænken. Vi respekterer, at det kun er én der træffer valget – landstræneren.

- Nicolai og jeg er rigtig gode venner. Det er vi, selv om vi er konkurrenter. Men jeg tror vi kan være et godt match samtidig på banen. Vi tænker og ser tingene meget ens, mener Nicklas Bendtner, der har bemærket en ganske særlig harmoni i den nuværende landsholdstrup.

- Vi har det alle rigtig godt sammen. Vi har respekt for forskellighederne hos hinanden. På et klubhold kan du godt gå meget i små grupper, fortæller Bendtner.

- Her på landsholdet snakker alle med hinanden. Da vi lørdag tog ud at spise hele holdet, handlede det ikke om, hvem der sidder ved siden af hinanden. Folk sætter sig bare helt naturligt, siger Rosenborg-stjernen.

Åge står fast: Nægter at skifte ud på trods af formsvigt

Drømmeskifte kiksede for dansk stjerne: 'Problemet var, at det kom ud'