Bendtner med tre fingre i vejret: Skal op og hænge

Nicklas Bendtner var stolt over sit første hattrick i landsholdstrøjen

Nicklas Bendtner var tilfreds med hattrick. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner var tilfreds med hattrick. (Foto: Lars Poulsen)

3-2 sejren over USA i Aarhus bliver hurtigt glemt. Men ikke Nicklas Bendtners tre scoringer, som var det første hattrick i landsholdstrøjen.

Bendtner øgede sin måltotal til 29 landsholdsmål, og er det bedste bud på en spiller, der en dag kan slå Jon Dahl Tomassons målrekord på 52 mål.

Daniel Wass ser med god grund slukøret ud efter amerikanernes andet mål (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Daniel Wass: Det var både godt og skidt

Da Bendtner scorede det tredje mål på et drømmehug og blev matchvinder, rakte han tre fingre i vejret. For det var en helt speciel triumf for ham.

- Jeg rakte tre fingre i vejret, så håbede jeg, at der ville blive taget nogle billeder af det, så det kan komme op og hænge på væggen. Selvfølgelig var det helt specielt for mig at score hattrick på landsholdet, og det er noget, jeg aldrig vil glemme, sagde Bendtner, da han mødte pressen efter landskampen.

Han afslørede også, at han holdt fast i den tradition, der er blandt topspillere i international fodbold.

- Jeg får kampbolden med. Drengene (landsholdskammeraterne) har allerede skrevet på den, så den skal med hjem. Det er et fedt minde, forklarede Bendtner.

(Foto: Lars Poulsen) Allan Olsen Mere LORD end lagkage!

Han scorede i sidste uge i Europa League mod Inter og med et hattrick mod USA ligner han en mand i topform. Det vurderer han også selv.

- Jeg synes, pilen længe har peget i den rigtige retning. Jeg er der, hvor jeg skal være. Det er klart, at når en mand scorer 13 mål i seks kampe (konkurrenten Bas Dost), så forventer han, at han spiller næste gang. Det havde jeg også selv gjort. Men det var rart at score mod Inter og spille mod Mainz. Det tyder jo på, at tingene går i den rigtige retning for mig i klubben, lød det fra en tilfreds Bendtner.

Landsholdsfodbold Klinsmann: Bendtner fortjener alle komplimenter

Hans sidste hattrick var i Arsenal-trøjen i Champions League mod FC Porto, men onsdagens tre scoringer på landsholdet rangerer højere.

- Det er fem år siden, at jeg scorede hattrick mod Porto. Men det her er på en eller anden måde større. Jeg havde faktisk glemt lidt, at det er fem år siden, at jeg scorede de mål. Men det her glemmer jeg ikke lige foreløbig. Det er altid specielt, når man scorer hattrick på landsholdet første gang.

- Hvis jeg gjorde det, hver gang vi var samlet, ville det ikke være så specielt. Men det er der vist kun to spillere i verden, der kan gøre, og jeg er ikke en af dem.

17 kommentarer
Vis kommentarer