Bendtners mål er klart: Vil tilbage på landsholdet

Rosenborg-angriberen håber og tror på, at han igen kommer i betragtning til Åge Hareides landshold

Foto: Digitalsport
Foto: Digitalsport

Står det til Nicklas Bendtner, er han med i den trup, landstræner Åge Hareide udtager til VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan i juni.

Selvfølgelig, fristes man til at sige.

Som enhver anden professionel fodboldspiller arbejder den danske angriber for at blive udtaget af landstræneren, og Bendtner har om nogen brug for at bevise, at han er god nok efter at være havnet i skyggen den seneste tid.

Den aktuelle succes i Rosenborg - senest illustreret af scoringen mandag mod Sarpsborg - betyder, at han er tættere på landsholdet end længe.

Adspurgt efter kampen var danskeren da heller ikke sen til at indrømme, at den danske landsholdstrøje er et oplagt mål.

- Ambitionen er at komme tilbage og spille for Danmark. Det vil det altid være, så længe jeg er aktiv fodboldspiller. Men lige nu fokuserer jeg fuldt ud på Rosenborg, og det vi skal gøre her, sagde han ifølge Dagbladet.

Bendtner er noteret for tre mål i syv kampe for den norske mesterklub. Dermed har han fået en fin start på opholdet i norsk fodbold siden det overraskende skifte fra Nottingham Forest i begyndelsen af marts.

Alle tre mål er faldet i ligaen. Scoringen mandag var den første efter tre kampens 'måltørke'. Det var til gengæld fremragende.

Bendtner flad af grin over sejrssang

Bendtner fik bolden i venstre side, tog den med sig og bankede den over i det lange hjørne med ydersiden af foden.

- Når du får bolden der, har du to muligheder. Enten tager du den ned og afslutter eller afdribler modstanderen. I den situation var det bedst at tage den ned og afslutte med højre eller venstre.

- Det er ikke mere at forklare. Jeg tror, at målet taler for sig selv, sagde Bendtner til VG.

Han har ikke været på banen for Danmark siden playoff-kampene mod Sverige i november 2015 forud for EM-slutrunden i Frankrig. Det seneste mål for Danmark faldt i træningskampen mod USA i marts 2015. Her scorede Bendtner hattrick.

Han er noteret for 29 mål i 74 landskampe for Danmark.

Nu roser nordmændene Bendtner: 'Det, de håbede på'

Kongemål af Bendtner i topkamp