Beskidt opgør i DBU: Olsens ven har vendt ham ryggen

ANALYSE: Peter Rudbæk, der har været med til at vælge den nye talentchef, har valgt side i magtkampen i DBU og vendt ryggen til sine 'venner' - Morten Olsen og Peter Bonde

Peter Rudbæk (tv) og Morten Olsen har været gode venner, men nu har Rudbæk valgt side. Han går med den nye DBU ledelse. Til højre ses FCM-træner Glen Riddersholm(Foto: Henrik Schütt)
Peter Rudbæk (tv) og Morten Olsen har været gode venner, men nu har Rudbæk valgt side. Han går med den nye DBU ledelse. Til højre ses FCM-træner Glen Riddersholm(Foto: Henrik Schütt)

Det kan virke forholdsvis udramatisk, når DBU udnævner en ny talentudviklingschef.

I de fleste tilfælde vil de fleste medier blot registrere, at DBU endelig har ansat en talentudviklingschef. Et ønske, der faktisk siden 2005 har stået højt på landstræner Morten Olsens ønskeliste.

Nu har Morten Olsen ikke haft nogen som helst indflydelse på ansættelsen af Flemming Berg. Hvis Morten Olsen var blevet spurgt, havde han givetvis talt varmt for Peter Bonde til det nye job.

Som det fremgår her på siderne søgte Peter Bonde jobbet som talentudviklingschef, men han fik det ikke.

Se også: Afsløring: DBU vrager Bonde som talentchef

Se også: Stop ydmygelserne af Olsen: Så fyr ham dog!

Men bag facaden gemmer sig et beskidt opgør i DBU. Et opgør, hvor det er tydeligt, at Olsen-klanen er kørt fuldstændig ud på et sidespor i DBU-regi.

Men der gemmer sig også et opgør mellem Peter Rudbæk, Peter Bonde og Morten Olsen. I mange år har de tre været tætte allierede i DBU-regi. De har holdt sammen og støttet hinanden.

Det nære venskab er helt sikkert røget sig en tur, fordi Peter Rudbæk har valgt side i den aktuelle interne DBU-krig. Rudbæk er gået med vinden og følger den nye DBU ledelse i tykt og tyndt.

Det er ganske givet sket i et taktisk spil for at styrke sin egen position. Men det har også betydet, at forholdet til Morten Olsen og Peter Bonde er iskoldt.

Se også: Afsløring: Olsen frosset ud

Se også: Hovsa, DBU: Glemte at invitere Morten Olsen

Peter Rudbæk kunne formentlig som den eneste fodboldkyndige i ansættelsesudvalget af de to nye medarbejdere - elitechefen og talentudviklingschefen - have påvirket Bretton-Meyer til at vælge Peter Bonde.

Flere kilder med dyb indsigt i DBU omtaler Peter Rudbæk som DBU-ålen, fordi han formår at sno sig omkring den nye ledelse med Claus Bretton-Meyer i spidsen.

Peter Rudbæk har i hvert fald formået at positionere sig internt i DBU. Han sad som konstitueret elitechef efter Poul Gilling og John Helt blev fyret. Hvor stor indflydelse han havde på afskeden med de to, er der delte meninger om. 

Tilbage står Peter Rudbæk på den korte bane som en vinder. Han har fået en elitechef (Kim Hallberg) og en talentudviklingschef (Flemming Berg), der danser efter hans pibe.

Til gengæld har processen kostet et venskab med Peter Bonde og Morten Olsen. Men indtil videre har Peter Rudbæk overlevet forandringerne i DBU.

Se også: Landsholdskoryfæer: Hvad har DBU gang i?

Thomas Christensen er den stærke mand i konflikten mellem DBU og landsholdet. (Foto: Ole Frederiksen) Sport og Spil Det endelige opgør: De afgør fodbold-konflikten

48 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere