Annonce:
Annonce:

Bestormet efter dansk succes: Har fået så mange beskeder

De er mere imponerede over Danmark end Holland, siger tidligere landsholdsspiller Kenneth Perez

Se, hvad danskerne i Holland siger forud for ottendedelsfinalen mod Wales i Amsterdam lørdag. TV: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Der er en stor gruppe danskere, der har søgt til Holland for at leve, men i disse dage føler de sig ekstra knyttet til hjemlandet. Danmark spiller 1/8-finale i Amsterdam, og det kan gå hen og blive lidt af en rød-hvid fest med mindst 4.400 danskere på stadion og flere udenfor.

En af danskerne, der har bosat sig i landet, er den tidligere danske landsholdsspiller Kenneth Perez, der i dag er fodboldekspert på hollandsk tv. Han har følt sig meget stolt over at være dansker den seneste tid, og han har sagtens kunnet mærke opbakningen til Danmark fra hollænderne.

- Mange er meget mere imponerede af Danmark end Holland. De under virkelig Danmark et godt EM. Jeg har fået ekstremt mange beskeder fra folk, der er imponerede over det danske landshold, og den måde de spiller på.

Privatfoto
Privatfoto
 

Annonce:

- Og så har det også rigtig meget med Christian at gøre, siger Perez, der stoppede karrieren i hollandsk fodbold i 2010 – samme år som Eriksen blev rykket op i seniortruppen i Ajax.

- Lige meget om man kender eller ikke kender Christian, så tror jeg, at det var et stort chok.

Perez var selv på live fjernsyn, da hjertesvigtet skete. Her prøvede han at holde de hollandske seere i hånden gennem hændelsen. Han er meget imponeret over, hvordan det danske hold spillemæssigt har reageret efter den frygtelige episode.

- Den måde, de har kunnet skifte rent taktisk, har virkelig været flot. Stor ros til Kasper Hjulmand, siger Perez, der også sender klapsalver mod Joakim Mæhle og Mikkel Damsgaard. Sidstnævnte kendte han slet ikke inden slutrunden.

- Jeg håber bare, at Danmark går videre, for så skal de formentlig møde Holland, og det bliver fedt, siger han og understreger, at hjertet selvfølgelig er dansk i en eventuel kvartfinale.

 

Nadja Rosing Larsen – studerende

Fynboen Nadja Rosing Larsen har fra tid til anden gået forbi Christian Eriksen på gaden i Odense, da han stadig var en ung knægt, og hun er rigtig glad for, at han er okay. Med dansk avancement håber hun dog, at det positive kan komme tilbage.

- Det var så godt, de gik videre. Ellers ville man jo nok kun huske den her slutrunde for det skræmmende, siger hun foran Johan Cruijff Arena, hvor kampen mod Wales står på lørdag.

- Jeg har følt mig så knyttet til Danmark i de her dage, og det er også derfor, jeg skaffede mig en landsholdstrøje.

Hun er meget glad for at byde andre danskere velkommen.

- Det er mega fedt. Jeg har også prøvet at samle så mange danskere inde i byen, for det er bare federe at se det sammen.

 

Adir Kaufmann, bankmand

I den sydlige del af Amsterdam møder vi en selverklæret matematik-nørd fra København. Adir Kaufmann arbejder for Rabobank, og han byder indenfor på det hotel, hvor han bor.

Han er lykkelig for, at hans landshold kommer til Holland.

- Uh, wow. Jeg er så glad. Da vi vandt over Rusland, så sagde jeg til mine venner, som jeg så kampen med, at det var en af de bedste dage.

Der er dog lidt malurt i bægeret, for han har ikke billet, men han prøver stadig.

- Vi var seks venner, der prøvede at få billetter. Vi fandt kun billetter til 300 og 500 euro. Jeg er ret nyuddannet og har ikke så mange penge, så det var svært.

 

Annemette Mathiessen, oversætter

Vi er nået lidt mere centralt ind i Amsterdam, og her møder vi Annemette Mathiessen, der har boet i Amsterdam gennem flere år med sin hollandske kæreste.

Hun ser virkelig frem til landskamp som aldrig før, nu hvor Danmark kommer forbi hendes hjemby.

- Det er så fedt. Vi havde håbet på, at det kunne lade sig gøre. Vi støtter op om de danske drenge, siger hun og afslører, at de gik langt for at få billetter til opgøret mod Wales.

- Vi har jagtet dem. De har kostet 200 euro stykket (1500 danske kroner, red.), så det er nok tre gange den normale pris, men det var once in a lifetime.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: