Annonce:
Annonce:

Betaler gigantisk millionbeløb: De skal sende landskampene fremover

Discovery har slået TV2 i kampen om rettighederne til at sende Danmarks fodboldlandskamp - betaler gigantisk millionbeløb

Landsholdet forbliver på Discoverys hænder. (Foto: Lars Poulsen)
Landsholdet forbliver på Discoverys hænder. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

TV2 kalder sig hele Danmarks hjemmebane. Men det bliver ikke hjemmebanen for det danske fodboldlandsholds kampe de kommende seks år.

Efter hvad Ekstra Bladet erfarer, har Discovery sat sig solidt på rettighederne til landsholdets kvalifikationskampe frem til og med VM 2022.

Medievirksomheden sikrede sig rettighederne til landskampene tilbage i 2013, hvor Danmarks landskampe har været vist på Kanal 5.

Dengang indgik man en aftale gældende fra 2014 til og med VM kvalifikationen for VM-slutrunden i 2018. Altså den kvalifikationsturnering, der begynder til efteråret.

Discovery har altså sat sig solidt på de danske landskampe. Og skal nu vise Danmarks kvalifikationskampe til både EM 2020 og VM 2022. Her bliver kampene også vist på Kanal 5.

Annonce:

Det er et stort slag i ansigtet for TV2, der i mange år sad solidt på landsholdets rettigheder, men efter det ikke er DBU, men UEFA, det europæiske fodboldforbund, der udbyder rettigheder til salg, er TV2 blevet udkonkurreret, fordi Discovery er villig til at betale et større beløb for at få rettighederne.

Aftale til værdi tæt ved 200 mio. kr.
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det en stor udskrivning for at få lov at sende rettighederne til Danmarks landskampe for TV2.

Man skal som udgangspunkt forvente en pris på mindst fem millioner kroner pr. landskamp. Prisen er højere, når det er betydningsfulde kvalifikationskampe og en smule lavere, når det er testkampe.

Hvis landsholdet som udgangspunkt spiller i omegnen af ti kampe årligt - i kvalifikation og testkampe - er det altså et beløb svarende til 50 mio. kr.

Man må derfor formode, at  Discovery har betalt et beløb tæt ved 200 mio. kr. for at sikre sig rettighederne til landskampene til kvalifikationen i fire år til EM 2020 og til VM 2022.

Udover de danske landskampe kan Discovery i fremtiden også sende kval-kampe fra alle de andre puljer. Det giver gigantiske muligheder for at vælge store kampe til seerne.

Annonce:

Fodboldlandsholdet er - på trods af prisen - en meget attraktiv vare.

Rettighederne til kval-kampene til EM 2020 og VM 2022 omfatter også nyskabelsen i UEFA-regi, der hedder UEFA Nations League, hvor de 54 landshold, der er medlemmer af UEFA, spiller om pladser ved slutrunderne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra sportsdirektør Anders Bay hos Discovery.

Viasat sælger ud af tv-guldet

Her fejrer han mål til 1,6 milliarder

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: