Blatters rådgiver: Han er fodboldens fader

Den suspenderede FIFA-præsident Sepp Blatter har stået fadder til verdensfodboldens udvikling, og han fortjener mere respekt - det skriver Blatters rådgiver og ven Klaus Stöhlker

I disse dage og uger har den suspenderede FIFA-præsident, Sepp Blatter, ikke mange venner i vores del af fodboldens verden, men én mand står urokkeligt ved hans side.Klaus Stöhlker er rådgiver for og ven til Blatter, og han kommer nu sin chef til undsætning i et indlæg skrevet i et schweizisk finansmagasin.

Mens mange mener, at råddenskaben i FIFA siver ned fra toppen, hvor Blatter har siddet siden 1998, er Stöhlker af den modsatte opfattelse. Ifølge ham har Blatter gjort en masse gode ting for fodbolden.

- Sepp Blatter er fader for verdensfodbolden, som ikke eksisterede før ham. I løbet af 40 år har han bygget en organisation med 1,6 milliarder fans, 300 millioner aktive deltagere og 209 nationale forbund med en verdensomspændende omsætning på mere end 300 milliarder schweiziske franc (2,05 billioner kroner, red.), skriver Stöhlker i Inside ParadePlatz.

Blatter er i øjeblikket suspenderet fra sin post som præsident på grund af en sag om mulig korruption i forbindelse med en udbetaling af penge til UEFA-præsident Michel Platini, som ligeledes er suspenderet fra sit hverv.

De to var tidligere tætte samarbejdspartnere, men i de senere år har Platini forsøgt at distancere sig fra Blatter, og rådgiver Stöhlker mener, at Platini og UEFA er skyld i, at FIFA ikke har fået gang i den reformproces, som Blatter ellers hævder at være garant for.

- Hvem stod i vejen? UEFA-præsident Michel Platini og mange europæiske forbund, især Tyskland og Frankrig. Schweizerens reformvilje blev bremset af de store europæiske forbund, skriver Stöhlker, der slutter sit indlæg af med et klar budskab:

- Jeg forlanger mere respekt for Sepp Blatter.

Se også: Dansker afslører: UEFA klar til at slagte Platini

6 kommentarer
Vis kommentarer