Blev kaldt 'udlænding' af DF'er: Nu svarer dansk EM-stjerne igen

Den danske landsholdsstjerne Nadia Nadim svarer igen på kritik fra DF-politikeren Susanne Eilersen, som kaldte EM-heltinden for 'udlænding'

Nadia Nadim håber at vende sine haters til fans. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nadia Nadim håber at vende sine haters til fans. Foto: Tariq Mikkel Khan

'Man skal høre meget før ørerne falder af', lyder et gammel udtryk.

Det kan fint bruges i dag. Det må den danske landsholdsstjerne fra kvindernes EM-sensationshold nok sande. Angriberen Nadia Nadim, der er født i Afghanistan, mens senere flygtede til Danmark, da hun var 12 år, er blevet kritiseret fra politisk side midt under EM.

For få dage siden skrev Dansk Folkepartis Susanne Eilersen på Facebook, at 'hun er godt træt af, at pressen skal fremhæve en udlænding (Nadia Nadim, red.) som noget særligt'.


Den kommentar har mødt kritik fra alle ledder og kanter, og nu er svarer Nadim selv igen.

- Jeg så overskriften. Hvad skal jeg sige? Der er mange haters, og jeg håber, at de bliver mine fans en dag. Jeg prøver at lade være med at læse det, men det er selvfølgelig skuffende, at der er folk, der hele tiden prøver at skabe den splid – og som prøver at skubbe mig væk. Jeg er her for at blive, og det bliver nok svært at lave om på, siger Nadia Nadim til BT.

'Jamen, det er sygt'
Nadim har i det hele taget svært ved at forholde sig til alle de ting, der bliver sagt og skrevet om hende og de andre landsholdskvinder.

- Jamen, det er sygt. Jeg prøver at lade være at følge med overhovedet. Jeg læser ikke artikler, og jeg ser ikke tv fra Danmark. Men jeg bliver tagget i sindssygt mange ting.

- Nogle gange får man lige et glimt af en overskrift med en, der udtaler sig om et eller andet. Det er både godt og skidt. Godt, fordi vi får så meget opmærksomhed, som vi gør. Men andre gange kan det også bare gå op i hat og briller, siger Nadia Nadim.

Den kreative angriber, der til dagligt spiller i Portland Thorns i USA, har en klar mission for hende og de andre EM-spillere; at komme tættere på kollegaerne på herrelandsholdet.

- Vi vil selvfølgelig gerne komme tættere på herrerne, hvad angår løn, opmærksomhed og alle de ting. Det kunne være rigtig, rigtig fedt, fordi vi bruger lige så meget tid, som de gør. Men udbyttet er ikke helt det samme. Jeg synes, det er fantastisk, at vi lige nu formår at komme en smule tættere på.

Nadim og resten af kvindernes landshold spiller EM-finale mod Holland klokken 17. Finalen live-dækkes her på eb.dk af vores udsendte reportere.

EM-profil om bænketid: Holdets succes vigtigere end mig

Frygter dansk stjerne før finalen: 'Hun er livsfarlig!'

Nadia Nadim flygtede fra Taliban