Boilesens mareridt: Det værste er at undvære landsholdet

- Mentalt har det været meget hårdt bare at se landsholdet på fladskærmen, erkender Nicolai Boilesen

Nicolai Boilesen har ikke optrådt på landsholdet siden marts sidst år. Mentalt har det været hårdt for ham at undvære landskampene. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Nicolai Boilesen har ikke optrådt på landsholdet siden marts sidst år. Mentalt har det været hårdt for ham at undvære landskampene. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Onsdag udtager Åge Hareide sin første landsholdstrup.

Chancen for, at Nicolai Boilesen får en plads i den trup er minimal. Ja, den er vel nærmest ikke eksisterende, selv om Ekstra Bladets ekspertkommentator Stig Tøfting i lørdags slog til lyd for, at det gav mening at se både Nicklas Bendtner og Nicolai Boilesen an i den første samling, Hareide holder senere på måneden.

Når man ikke spiller på sit klubhold, har man heller ingen chance for at komme på landsholdet. Nicolai Boilesen er placeret dybt i kummefryseren hos Ajax. Han har ikke spillet en kamp for dem siden 17. maj. Han træner med Jong Ajax, men må ikke spille kampe.

På trods af, at den fysiske form er fin, er kampformen af naturlige grunde elendig.

I landsholdsregi er hans seneste kamp næsten ét år gammel. Han fik en halvleg i testkampen mod Frankrig 29. marts i St. Etienne.

Den sværeste pille at sluge
Netop fraværet fra landsholdstruppen har gjort ekstra ondt på den 24-årige back.

- Den hårdeste i den her periode har været fraværet fra landsholdstruppen. Det har afgjort været den sværeste pille at sluge at se det hele på TV. Landsholdet betyder bare noget ganske særligt for mig, siger Nicolai Boilesen til Ekstra Bladet.

Holland - 18. jan. 2016 - kl. 11:35 Dansk profil frosset ud i topklub: Må ikke spise med de andre

Han uddyber:

- Jeg har ikke talt med Åge Hareide, og det er klart, at jeg lige nu er i en situation, hvor jeg ikke har kamptræning og naturligvis slet ingen forventninger. Det er fuldt forståeligt, hvis Hareide tænker på andre spillere.

Parat til at løbe fra Amsterdam
- Men hvis jeg blev udtaget, var jeg nærmest parat til at løbe hjem fra Amsterdam, siger Nicolai Boilesen med et smil.

Den kritiske situation i Ajax har ikke forandret sig siden Ekstra Bladet i januar talte med Boilesen, der fortalte indgående om oplevelserne siden sidste sommer, hvor han blev sendt ud på et sportsligt sidespor, fordi han ikke ville forlænge kontrakten.

Han er stadig sparket langt væk fra førsteholdet. Han træner med Jong Ajax, men må ikke spille turneringskampe. Hverken for dem eller for Ajaxs bedste mandskab. Han må ikke engang spise morgenmad med spillerne fra Ajax førsteholdstrup.

- Lige nu glæder jeg mig bare til sæsonen er overstået om to måneder, så der kan begynde et nyt kapitel i mit liv. Jeg ser virkelig frem til, jeg igen kan begynde at spille fodbold i en ny klub, siger Nicolai Boilesen, der trods sin situation træner seks gange om ugen.

Nicolai Boilesens kontrakt med Ajax udløber til sommer. Det betyder, at han frit kan skifte klub om få måneder. Lige nu er han i en situation, hvor han frit kan forhandle med de klubber, han vil.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen