Annonce:
Annonce:

Boilesens svære år: Modgangen har styrket mig

- Selvfølgelig påvirker det mig, men jeg bruger min energi på andre ting som jeg kan påvirke, siger Nicolai Boilesen  

Nicolai Boilesen har fået meget kritik i denne sæson. I næste sæson spiller han i en anden klub. Ajaxs sportsdirektør Marc Overmars slog onsdag fast, at parterne skilles her i sommerens transfervindue. (Foto: AP)
Nicolai Boilesen har fået meget kritik i denne sæson. I næste sæson spiller han i en anden klub. Ajaxs sportsdirektør Marc Overmars slog onsdag fast, at parterne skilles her i sommerens transfervindue. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Man skal stå model til meget som professionel fodboldspiller. Når man vinder, er man en feteret stjerne, som alle ser op til. Alle misunder den gode løn og livet som professionel.

 Men når der kommer lidt modgang og mesterskabet ikke bliver vundet for femte år i træk, skal der udpeges syndebukke.

Sådan har det været i Ajax i denne sæson, hvor 23-årige Nicolai Boilesen har oplevet bagsiden af medaljen i den hollandske traditionsklub.

Bendtner afslører: De kalder mig Lord i badet

Ren hetz
Han er reelt gjort til den store skurk efter en sæson, hvor klubben ’kun’ blev nummer to oven på fire mesterskaber i træk.

Før perioden fra 2011-2014 med fire titler i træk, kom Ajax fra en titeltørke i syv sæsoner. Nu er holdet trods alt stabiliseret i toppen.

Annonce:

- Hvis det kun er mig, der har været dårlig, så burde vi jo have vundet mesterskabet meget klart, siger Nicolai Boilesen med ironi i stemmen.

Backen har oplevet en hetz hen over foråret, hvor det i perioder har mindet om personlig forfølgelse. De mest entusiastiske Ajax-supportere har været på nakken af danskeren.

Modgangen har ikke slået Boilesen ud af kurs.

- Selvfølgelig påvirker det mig. Men jeg har nu taget det ganske roligt. Jeg bruger min energi på de ting, som jeg kan påvirke. Og så lytter jeg altid til konstruktiv kritik.

Exit Bendtner? De står også foran klubskifte

- Fansene er ofte hurtigt ude, når ikke alt flasker sig. Vi er også blevet buhet ud, selv om vi har vundet 2-0. Hvis ikke vi har spillet godt, hører vi straks utilfredsheden. Fansene tænker ikke på, at mesterskabet ikke kan vindes hvert år, forklarer han og understreger:

Annonce:

- Men de her oplevelser har været meget lærerige for mig. Når man som fodboldspiller oplever modgang, modner det dig også som spiller. Så selvfølgelig har jeg lært en masse af den her sæson, siger Ajax-backen, der forlader klubben her i sommerpausen.

Sportsdirektør Marc Overmars slog onsdag fast, at backen bliver solgt i transfervinduet.

Alle er væk på fire år
Selv om der har været udsving i præstationerne fra Boilesen, har han aldrig spillet så meget som tilfældet har været i denne sæson. 22 ligakampe, otte i Europa samt otte landskampe. Han når 40 kampe på sæsonen, hvis han får spilletid i næste uges to landskampe.

Ajax er en klub med enorm udskiftning i spillertruppen. Her udvikler man talenterne og sælger dem videre, når klubber fra de store ligaer er parat til at smide 60, 80 eller 100 mio. kr. på bordet, som tilfældet var, da Christian Eriksen rejste til Tottenham.

Annonce:

Som 23-årig er Nicolai Boilesen således også den eneste tilbageværende fra mesterskabstruppen i 2011. Han er allerede viceanfører – har været anfører i flere kampe – og står derfor med et stort ansvar på det unge Ajax-mandskab.

Spanske klubber jagter Boilesen: Åbner for Ajax-exit

Får konkurrent til pladsen
Fremtiden ser han først på efter de to landskampe mod Montenegro og Serbien.

Hvis han bliver i klubben kommer der fornyet konkurrence. Ajax er ved at hente Mitchell Dijks retur fra Willem ll. I 2013 blev venstrebacken kasseret i Ajax. Han røg til Heerenveen og har i sidste sæson spillet for Willem ll.

- Vi har været tyndt besat på venstrebacken. Der har reelt kun været mig som venstre back. Vi har haft nogle unge spillere og et par midtstoppere, der har spillet pladsen. Så det er ikke overraskende for mig, at Ajax vil forstærke sig på den position, påpeger han.

Umulig at erstatte
Næste sommer stopper Morten Olsen som landstræner. Og udfordringen med at finde en landstræner med samme kapacitet er næsten umulig.

Annonce:

Nicolai Boilesen er ærgerlig over, at Danmark skal have ny landstræner. Specielt fordi han uden tøven placerer Morten Olsen øverst på listen over de trænere, han har haft.

- Morten er en fantastisk træner. Han er den bedste, jeg hidtil har haft. Og han bliver næsten umulig at erstatte, fordi han er så dygtig og vidende, siger Nicolai Boilesen og uddyber:

- Morten er meget engageret, i det han laver. Han har eksempelvis en ganske speciel evne til at tage sig af alle 23 mand i truppen. For ham handler det ikke kun om de 11, der spiller på banen. Morten har altid gået meget op i, hvordan hele truppen har det, forklarer han og nævner desuden landstrænerens taktiske evner og hans mandskabsbehandling som sublime egenskaber.

For Ajax-backen er det faktisk noget særligt hver gang at komme hjem til landsholdsamlingerne.

- Morten er fantastisk inspirerende. Jeg lærer noget nyt hver gang vi er samlet. Det er ofte små detaljer, men det er meget gavnligt for min karriere, påpeger Nicolai Boilesen.

Han debuterede på landsholdet som 19-årig i 2011 i en venskabskamp mod Skotland.

Annonce:

Siden har han været Morten Olsens faste holdepunkt som venstre back, når han har været skadefri.

Nicolai Boilesen har i en alder af 23 år spillet 15 landskampe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: